E-sporcu olmak istiyorum

CS:GO'da supreme rankına yaklaştım bu yüzden CS ilk olarak aklımdaydı ancak LoL'e karşı daha fazla ilgim var.
CS:GO'da supreme rankına yaklaşmış olmanız demek oluyor ki daha ilk adımı bile atmamışsınız ayrıca bence gereksiz bir düşünce. Tavsiyem okulunuza odaklanmanız. Okulunuza odaklanın ve insanları kendinize bağımlı edin yani kendi oyununuzu yapın madem e-sporcu olmak istiyorsunuz...
 
E-sporcu olmak sadece aimi sağlam olmak değildir. CS:GO'da bir çok haritanın hemen hemen bütün spotlarını bilmen gerekiyor. Bomba taktikleri, takım hareketi, takım içi konuşmalar ve yönlendirmeler, günde saatlerce antrenman ve en önemlisi soğukkanlılıktır. Karşına adam çıkınca fareye abanmak yerine sakince kafaya veya rakibin canına göre body atışı yapman lazım. CS:GO'da izliyorum mesela karşısına adam çıkınca pistolle tarıyor tesadüf bir mermi kafaya gidiyor o şansa vurmaktır. Bir de sakin sakin bileğini ayarlayarak vurmak var. LOL'de aynı şekilde. LOL biraz daha strateji isteyen bir oyun.
 
Son düzenleme:
Olmak istiyorsunuz belki ama yazdıklarınıza göre oyunları iyi oynamıyorsunuz 😀 League of Legends'da platin liginde olmak, CS:GO'da keleş-DMG arası olmak iyi bir derece falan değil. Bence vazgeçin bu hayalinizden.

Böyle oyunlarda yüksek liglerde/rütbelerde olup e-sporcu olmak isteyeni bir nebze anlayabiliyorum fakat keleş ve DMG arasında bir aime sahip olup neden böyle bir isteye kapıldınız hiç anlamadım. Yaklaşık 3 yıldır CS:GO oynamıyorum aimim hala iyidir bu beni iyi bir CS:GO oyuncusu yapmaz ki?
 
Son düzenleme:
Olmak istiyorsunuz belki ama yazdıklarınıza göre oyunları iyi oynamıyorsunuz 😀 League of Legends'da platin liginde olmak, CS:GO'da keleş-dmg arası olmak iyi bir derece falan değil. Bence vazgeçin bu hayalinizden.

Böyle oyunlarda yüksek liglerde/rütbelerde olup e-sporcu olmak isteyeni bir nebze anlayabiliyorum fakat keleş ve DMG arasında bir aime sahip olup neden böyle bir isteye kapıldınız hiç anlamadım. Yaklaşık 3 yıldır CS:GO oynamıyorum aimim hala iyidir bu beni iyi bir CS:GO oyuncusu yapmaz ki?

LoL'de iyi oynadığımı düşünüyorum dediğim gibi geçen sezon plattım bu sezon daha iyi bir performans sergiliyorum.
CS:GO'da ise daha çok geliştim ve aimim o civarda ancak gündelik alıştırma yapıyorum CS:GO'da 30DK-1SAAT arası aim mapinde geçiniyorum ve şu anki rankım DMG legendary eagle olmuştum bir ara.
Ayrıca postta dediğim mouse geldiği zaman ise aimimin daha da gelişeceğini düşünüyorum ama dediğim gibi benim düşüncem.
E-sporcu olacaksan, okumuş e-sporcu ol.

Okumayacağım demedim ki üniversite hedefimde var sadece bu e-sporculuk bir düşünce / hedef gibi
Üniversitemi sağlam yapıp hobiyle başlayıp kariyere dönüştürmeye çalışacağım.
E-sporcu olmak sadece aimi sağlam olmak değildir. CS:GO'da birçok haritanın hemen hemen bütün spotlarını bilmen gerekiyor. Bomba taktikleri, takım hareketi, takım içi konuşmalar ve yönlendirmeler, günde saatlerce antrenman ve en önemlisi soğukkanlılıktır. Karşına adam çıkınca fareye abanmak yerine sakince kafaya veya rakibin canına göre body atışı yapman lazım. CS:GO'da izliyorum mesela karşısına adam çıkınca pistolle tarıyor tesadüf bir mermi kafaya gidiyor o şansa vurmaktır. Bir de sakin sakin bileğini ayarlayarak vurmak var. LoL'de aynı şekilde. LoL biraz daha strateji isteyen bir oyun.

Evet spotlar çok önemli postta kast ettiğim kuzenim bana az da olsa öğretti gerisini sen bul / izle dedi ancak şimdilik LoL'e odaklandım biraz ligimi üste taşırsam CS:GO'da antrenmana döneceğim.
Türkiye sunucusunda bir şey yapamazsın. Na ya da euw sunucusunda challenger ligine çıkıp sezon bitene kadar durman gerekiyor. Yayın yapabilirsen daha çabuk farkedilirsin.

İnternetim önümüzdeki 5-6 ay içerisinde daha da elverişli olacak Euw'a geçip rankımı yüksek tutup yayın yapmak hedefimde.
 
@Neku mesajımda aşağılamak istememiştim ama platin ligi kesinlikle iyi bir lig değil. İnsanlar e-spor takımları onları bulsun diye EUW Challanger'a çıkmaya çalışıyor siz platin diyorsunuz, şaka gibi.
 
Öncelikle yaşınız nedir? Hangi oyuna yönlenmek istiyorsunuz?
Bu arada e-sporcu demek 23 yaşından sonra para kazanamamak demek biliyorsunuz değil mi? :)

Yaşım şu anda 16 ve siz demeden önce diyeyim evet üniversite için hedefim var okuyup hobi olarak başlayıp öyle kariyer denemesi yapmak istiyorum e-spor mecrasında.
@Neku mesajımda aşağılamak istememiştim ama platin ligi kesinlikle iyi bir lig değil. İnsanlar e-spor takımları onları bulsun diye euw Challanger'a çıkmaya çalışıyor siz platin diyorsunuz, şaka gibi.

Biliyorum iyi bir lig değil ancak ben LoL'e geç başladım 2019 başı civarı bu yüzden kendi görüşüm olarak sevinmiştim plat ligine ulaştığım için.
İnternetim de ilerleyen dönemlerde iyi olacak ve Euw'a geçiş yapacağım.
 
Sizin gibi düşünen, sizin gibi oynayan, sizden daha iyi oynayanlar var. E-spor işini ek olarak yapın, önce kendinize iyi bir iş bulun, güzel bir iş sahibi olun ondan sonra başlayın. Çünkü bu işin garantisi yok, günde en az 5 saatten fazla ekrana bakıyorsunuz.

Bilgisayarda çok vakit geçirmek benim için sıkıntı değil ayrıca okumayacağım demedim ki iyi bir üniversiteye gidip hobi olarak başlayıp kariyere dönüştürmeye çalışacağım.
 
E-Sporcu demek benim mesleğim bu oyun demek gibi bir şey. Gün boyu bilgisayardan kalkmadan aynı oyunu oynarım ben diyorsan dene.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı