Yeni Covid 19 Vaka Sayısı Uzun Süre Sonra 1.500'ü geçti

Hazır konusu açılmışken Eylül sonuyla birlikte pandemiye ek olarak grip vb. gibi hastalıklar yayılacağı için insanların maske, kolonya vb. ürünlere yönelip stokları yok edeceğini düşünüyorum.

Şimdiden kenara maske, dezenfektan, kolonya vb. ürünlerden azar azar koymak, en azından 3 aylık stok yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Çünkü bizim milletin bencilliği yüzünden içimde böyle bir his var.
 
Her gün iş yüzünden Ankara Ulus'a gidiyorum.
Ulus'da Atatürk Heykeli vardır. Herkes de bilir.
Geçen gün işim düştü, bakayım dedim.

Ne maske takan var. Ne sosyal mesafeye uyan var.
Dükkanların içine baksan tıklım tıklım.
Biz herhalde hakettik, diyorum bazenleri.

Emin olun sadece Ulus'dan 1500 vaka çıkar.
Yazık vallahi...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Emin ol ABD'nin halkı Covid'e karşı bizden daha da kötü...
Amerikan halkını aklı başında hiçbir insan övmez zaten. Amerikan halkının yarısı aptal, net söylüyorum. Fast food ile TV karşısında yıllarını öldürüyorlar. Ülkeyi ayakta tutanlar dışarıdan beyin göçü yapanlar...
 
İnsanımız, özellikle de Anadolu'daki halk, bir şey olmaz düşüncesiyle harekt ediyor. Daha iyi atlatabileceğimiz süreci kendi ellerimizle zorlaştırıyoruz. İnsanlar maske takmıyor, toplanmaya devam ediyorlar. Hatta hasta ziyaretleri yapanlar dahi var.
Anadolu'da olay biraz daha değişik aslında. İstanbul ve diğer büyükşehirlerden ziyarete, bayrama, düğünlere gelen enfekte kimseler temiz bölgelerde yaşayan yerli halkı da enfekte ettiler. Bu süreç boyunca büyükşehirlerde halk iyileşmeye başladı, Anadolu'daki yerli halkta daha fazla yayıldı.

Birçok kişinin olur da pozitif çıkarsak korkusuyla test bile yaptırmadan bayrama seyrana geldiğini düşünürsek oldukça kötü oldu.
 
Pozitif çıkınca hapse atıyorlar sanki, yazık ya...
Pozitif çıkarsa gezmeye gelemeyecek beyefendi o yüzden test yaptırmıyor.

Maalesef ki insanlar durumun hiç farkında değil. Sokaklar dolu, diğer şehirlerden Anadolu tarafına gelenler ise zaten burası temiz diyip salgının daha da çok etrafa yayılmasına neden oluyorlar. Şimdi ise yavaştan sonbahar geldi, herkes geri evine dönüyor olan yerli halka oluyor maalesef.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı