Intel ve AMD arasındaki fark nedir?

Edwick

Centipat
Katılım
8 Ağustos 2020
Mesajlar
352
Yer
.
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
10.Sınıf öğrencisi
Ben genel olarak oyun oynuyorum. Belki ileride yayın açabilirim. AMD çok fazla ısınıyor diyorlar ama arasındaki farkı hala anlamış değilim neden bu kadar kişi Intel tercih ediyor? Neden Intel ve AMD arasında bu kadar fiyat farkı var? Fiyat farkı kadar performans farkı var mı? Bunları çok merak ediyorum ve AMD işlemcileri mi Intel işlemciler mi daha uzun ömürlü ve performanslı.
 
Her sorunun cevabı kullanımınıza bağlı olarak değişecektir. Yayın açacaksanız ve bütçeniz düşükse AMD işlemci almakta fayda var. Hem oyunlarda orta-yüksek performans verir hem de yayınlarda yüksek performans verir. Isınma sorunu var diye bir şey yok. Kasanızda hava akışı yoksa ikisi de ısınır.
 
Son düzenleme:
neden bu kadar kişi Intel tercih ediyor?

Aslında Intel AMD'den daha az tercih ediliyor.

AMD Intel'e nazaran daha F&P CPU'lar üretiyor. Isınma sorunu yaşayan kişiler var ama abartılacak kadar değil. İyi bir hava akışı ve soğutucu ile halledilebilir. Intel sadece bizim ülkemizde pahalı ayrıca. Yurtdışında aralarındaki fiyat farkı yok denecek kadar az. Eğer daha CPU almadıysanız 4000 serisini ve 11. nesili bekleyin derim. 11. gen Intel CPU'lar çok iyi olacak diye düşünüyorum.
 
Ben de gördüm aşırı sıcaklık sorunu var falan diyorlar ama benim sistemimde Ryzen 5 3600 var bir buçuk ayda (%100 kullanımda) en fazla 58 veya 60 derece görmüştü diye hatırlıyorum aldığınız yere göre değişebilir performansı ben sinerjiden almıştım sıcaklık problemi falan yok
 
oyun oynamak ağırlıklı amacım. Yayın açmakta emin değilim oyun konusunda AMD İntelden iyi mi?
Ben de gördüm aşırı sıcaklık sorunu var falan diyorlar ama benim sistemimde Ryzen 5 3600 var bir buçuk ayda (%100 kullanımda) en fazla 58 veya 60 derece görmüştü diye hatırlıyorum aldığınız yere göre değişebilir performansı ben sinerjiden almıştım sıcaklık problemi falan yok
Stok soğutucu mu
 
9.nesil Intel işlemci alacaksınız hiç almayın. Fikrinizden geri dönün Ryzen alternatiflerine bakın.

10.nesil Intel işlemciler oyun konusunda şu anlık Ryzen'lerden daha iyiler. Zira oyunlar çoklu çekirdek yerine tekli çekirdek performansına önem verir. Intel işlemcilerin tekli çekirdek performansı daha iyi.

AMD ısınıyor muhabbetti yıllar, yıllar önce bitti.

Uzun ömürlülük olarak aynılar. İşlemciler kolay kolay bozulmaz. Ancak AMD uzun ömürlülükte daha iyi olacaktır zira IHS lehimleniyor. Arasına dandik macun sürüp bırakmıyorlar Intel gibi.

@Edwick Oyun oynacaksanız daha çok 10.nesil Intel tercih edin. Ryzen hala Intel'i yakalayamadı oyun konusunda. Ancak yayın açmak, video editlemek gibi işler de yapacaksanız Ryzen alın.
 
Oyun oynuyorum ağırlıklı olarak ama Intel 10. nesiller çok pahalı AMD'lere göre.
 

Geri
Yukarı