R5 3600 Boşta 50 derece

İşlemci boştayken 50 dereceye kadar normaldir bence. Üstüyse sorun vardır. Kasanızın hava sirkülasyonu doğru yapıldı mı? Termal macun bakımı en son ne zaman yapıldı?
Hava sirkülasyonu nasıl yapılır bilmiyorum.
Peki, boşta olduğuna emin miyiz? Görev yöneticisinden bir fotoğraf paylaşabilir misin? Bu arada bende de aynı işlemci var, şuan 47 derece.
Şu an 48 derece kendisi. Technopatta dolaşıyorum boşta dediğim bu.
 
Boşta olan sıcaklığı fazla önem teşkil etmez. Yük altında değerler nasıl? Mesela benim Ryzen 5 2600'üm CPB açık halde %100 yük altında kötü bir kasayla 78 dereceyi geçmiyor.
 
Çok rahatsızsanız sıcaklıktan undervolt ya da dilediğiniz frekans hızına göre voltaj ayarlamasi yaparabilirsiniz. Büyük ihtimal hava akışında bir sorun yok ise bu bir miktar sıcaklık farkı yaratacaktır.
 
Bana bir tık yüksek geldi açıkçası ama sorun olmaz. 3700X kullanıyorum stock soğutucusuyla beraber 38-45 arası boşta.
Ayrıca internette dolaşırken yada film dizi izlerken işlemciyi güç tasarrufuna alıp MHz ve V nin düşmesini sağlayabilirsiniz, böylelikle sıcaklık düşer. Microsoft Store da PowerPlanSwitcher diye aratıp kurun. Sağ alt simgelerde sol tıklayarak Güç tasarrufu moduna alın. Aynı şekilde oyuna girerken dengeliye-yüksek performansa alabilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı