Türk eğitim sistemi

Eğitim sistemi.png


Son 10 yılda yaptığımız en büyük hata, ülke altyapısını iyileştirmek adına harcanan milyarlarda dolar. Bunların her biri büyük bir gereklilik olabilir. Fakat bir ülkenin kendine yapacağı en büyük iyilik eğitim ve fabrika yapmak olacaktır. Eğitim ülkeyi ekonomik olarak geliştirir. Sanatsal ve yönetimsel olarak iyi kılan eğitimin gücü sayesinde, ülke refah seviyesi yüksek ve bilime yatırım yapan, öyle düşünün üniversiteye yeni başlamış genç bu en iyi eğitimi alacak ve teknoloji üzerine öğrenimi gördüğünü hayal edin. Donanımhaber, Technopat, Casper Vestel gibi marka çıkaracak Anadolu topraklarından hem devlete vergi ödeyecek, hem üretecek ama biz öyle yapmak yerine dışa bağımlı olmayı tercih ettik ve durum bu ne yazık ki.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocamla aramdaki ufak bir diyalog:

Hocam:Evet çocuklar matematikte bunu böyle yaptığınızda böyle çıkıyor.

Ben:Hocam mantığı nedir ?

Hocam:Ne yapacaksın mantığını. Öğren yeter.

Ee sen çocuklara böyle eğitim verirsen mantık yürütmeyen bir nesil yetişir.

Edit:Bir yerde ufak bir hata yapmışım onu düzelttim.
 
Son düzenleme:
Eki Görüntüle 656582

Son 10 yılda yaptığımız en büyük hata ülke altyapısını iyileştirmek adına harcanan milyarlarda dolar. Bunların her biri büyük bir gereklilik olabilir. Fakat bir ülkenin kendine yapacağı en büyük iyilik eğitim ve fabrika yapmak olacaktır eğitim ülkeyi ekonomik olarak geliştirir. Sanatsal ve yönetimsel olarak iyi kılan eğitimin gücü sayesinde ülke refah seviyesi yüksek ve bilime yatırım yapan öyle düşünün üniversiteye yeni başlamış genç bu en iyi eğitimi alacak ve teknoloji üzerine öğrenimi gördüğünü hayal edin donanımhaber, Technopat, Casper Vestel gibi marka çıkaracak Anadolu topraklarından hem devlete vergi ödeyecek, hem üretecek ama biz öyle yapmak yerine dışa bağımlı olmayı tercih ettik ve durum bu ne yazık ki.

O kadar haklısın ki ama yapacak bir şey yok gençler olarak sakalımız ve takım elbisemiz olmadığı için dinlenmeyip sanki bir doktorun vücuttaki atardamar görmezden gelerek ameliyat yapmasına benzer bir şekilde bizim hakkımızda karar alınıyor ve bunlara harfiyen uyulması bekleniyor ne kadar yazık!
 
Sürekli sınav sistemi değişiyor. Bir ÖSS oluyor, bir YGS oluyor, bir TYT-AYT oluyor. Liseye geçişlerde bir TEOG oluyor, bir LGS oluyor. Burada ciddi bir düzensizlik var. Eğitim sistemimiz ne yazık bir berbat.
 
Eğitim sistemi değil de öğretmenler kötü bence. Saçma sapan bir şekilde yok deftere geçirin şu sayfayı, mantığını bilmeyin nasıl yapılacağını bilin, ezberlemeyin deyip ezberlettirmeler vb. bir sürü saçmalık var. Zar zor okulda anlaşılan bir şey şu anda online olarak anlatılıyor öğrencilere ki bu çok daha kötü bir durum. Bu yıl olan eğitim yüzyılın en kötü eğitimi olacak büyük ihtimalle.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı