FIFA 21 vs. PES 21

FIFA ile pes arasındaki farkı en basit şekilde açıklamak istiyorum. Ben neredeyse profesyonel oyuncuyum diyebilirim kendime çünkü e-sporcu olacakken o yoldan gitmeyip mesleğime kendimi verdim ve olmadım yani bu seviyede biriyim hatta bazen Teknosa ile HP İzmir'de turnuva düzenler en son 2 tanesinde şampiyon olmuştum çok rahat şekilde. Ayrıca pes hiç oynamadım değil PES 2011 oynamıştım hatta en sevdiğim pes oyunudur 2011. ondan sonra hiç oynamadım ve en son PES 2020 oynayalım dedi kuzenim. Kendisini FIFA'da sürekli 7 dakikalık maçta bile 13-0 gibi skorlarla yenerim zevk almadan oynarım kasmadan yani fakat Pes'e girdik resmen saçmalık. Evet istediğin yere pası atıyorsun şiddeti falan ayarlayabiliyorsun en sevdiğim yönü o oldu fakat o kadar kötü ki şutlar, animasyonlar. Gerçekçilik 0. o yüzden o 13-0, 15-0 yendiğim kuzenim beni yendi ilk maçımda. 2. maçımda ise berabere kaldık anca 4. veya 5. maçta yenebildim. Anlatmak istediğim şey şu tamamen eğlence oyunu arkadaşlarla, kız arkadaşınla beraber oynamak için yapılmış bir oyun gibi bir şey olmuş pes. 9 kişi kalıyorsun daha iyi oynuyor takım saçmalığa bak hiç mi dezavantajlı olmaz 2013'den beri bu şekilde oyun.

Orası öyle haklısin krdsm belli bir kitleye hitap ediyor zaten oyun içi 3 4 tane skill i var dönüşler orta stilleri vs peste böyle o yüzden grafik motoru izin vermiyor. 70'lik adamda 99'luk adamda ayni gibi tabii FIFA'da bu konuda geride.
 
Orası öyle haklısin krdsm belli bir kitleye hitap ediyor zaten oyun içi 3 4 tane skill i var dönüşler orta stilleri vs peste böyle o yüzden grafik motoru izin vermiyor. 70'lik adamda 99'luk adamda ayni gibi tabii FIFA'da bu konuda geride.

Fifa'da olması gerektiği gibi aslında 70'lik bir oyuncu ile 85'lik bir oyuncu arasındaki farkı anlayabiliyorsun hatta bazen o kadar alışıyorum ki 55-60'lık oyuncularla oynamaya, büyük takım alınca yepyeni bir oyun oynuyormuşum gibi hissediyorum.
 
FIFA'da olması gerektiği gibi aslında 70'lik bir oyuncu ile 85'lik bir oyuncu arasındaki farkı anlayabiliyorsun hatta bazen o kadar alışıyorum ki 55-60'lık oyuncularla oynamaya, büyük takım alınca yepyeni bir oyun oynuyormuşum gibi hissediyorum.

Pesde fark etmiyor o çünkü oyuncu becerileri aynı.
 
Arkadaşlar, Fifa 21'de oyuna girdikten sonra güncel kadroları indir seçeneği çıkıyor. İndiren arkadaş bana o dosyayı atabilir mi hayrına?
 
Oyuncu fiziği, oynanış, taktiklerin oyuna etkisi, lisanslar (şampiyonlar ligi, avrupa ligi, takım lisansları) kısacası futbol oynamak istiyorsanız PES FIFA'ya rakip değildir. PES oynayan arkadaşlarım o top fiziğine nasıl katlanıyorsunuz merak ediyorum yanlış anlamayın. Oyun inanılmaz hızlı, oyuncu hareketlerinin gerçekle alakası yok. O kadar hızlı dönüşler, top sürme, şutlar... Yani ''arcade'' bir futbol oyunu. Ben FIFA ile karşılaştırılmasını adil bulmuyorum. PES'in artıları yok mu tabi ki var. Fiyat, oyuncu detayı, kariyer denilebilir. Ama sonuçta burada ben futbol oynuyorum ve oynadığım oyundan zevk almam önemli. Yani son olarak durumu şöyle özetleyeceğim; FIFA'da oyun olarak ne oynamak isterseniz oynarsınız ama PES oynarken herkesin oynadığı oyun aynıdır maalesef. Dikkat ederseniz sizde demek istediğimi anlayacaksınız. FIFA'da top çevirmenin bile zevkini alırsınız en basitinden ama PES bunu bile mümkün kılmıyor.
 
Ona bakarsan FIFA 18/19/20/21 hep aynı niye para versinler sadece lisans ve stadyuma mı para verecekler? Pes en azından daha gerçekçi daha görsel olarak zevkli taktik delisiysen FIFA orası ayrı.

Bu dediğimi sonuna kadar Red ediyorum FIFA13 oynadım gerçekten PES 21'den zevkli geldi FIFA 19/20/21 harikaymış meğersem çok farklı bir zevk tek futbol oyunu FIFA dır. Pes sadece simulasyon muş onu anladım.
 

Geri
Yukarı