EBA çöktü Milli Eğitim Bakanı “Bu olumlu bir haber” dedi

Katılım
3 Şubat 2017
Mesajlar
15.263
Makaleler
151
Çözümler
59
Yer
Çengelköy
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1524428124
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un “Uzaktan eğitimde dünyadaki 3-5 ülkeden bir tanesi Türkiye” diyerek övdüğü EBA dün çöktü. Sisteme giren öğrenciler ve öğretmenler ‘çok kalabalık’ uyarısıyla karşılaştı. Konuya ilişkin açıklama yapan Bakan Selçuk ise sistemdeki çökmeyi sevinçle karşıladı. Bakan, “Bu bizim için olumlu bir haber çünkü inanılmaz bir talep var. Özellikle yüz yüze eğitimin başladığı günlerde bu talepte bir sıçrama oluştu” ifadelerini kullandı.

eba-sistemi-coktu-bakan-mutlu-oldu-783890-5.jpg


Siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz?
 
Ülkede internet de EBA gibi sunucu işi olan olaylar da sorunlu ve dünyanın gayet gerisinde. Öyle 3-5 ülke derse listeye sondan bakmış derim sadece. Geçen gün 30 saat tüm mahalleye internet verilmedi. Bunun bir sınavımda olmayacağının garantisi yok.
 
Adama sorarlar 3 ay boyunca tatildi. Server'lar bu kadar öğrenciyi kaldıracak mı? Kaldırmayacak ise altyapı güçlendirme çalışması yapılmadı mı? Gerçi sorsalar durumumuz böyle mi olurdu.
 
Müşteriye iyi hizmet vermiyor ISS'ler bari devlet kurumu EBA'ya versinler.
Sistemi kullanmadığım için oluşan sorunun tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama bence donanım olarak da sıkıntısı var sistemin. 2 işlemci, 3 RAM koymuşlar gibi geliyor bana.
 
Yetersiz ve çökme potansiyeli olan bir sistem yapıyorlar, aylardır düzeltmiyorlar çünkü geçen dönem de çöküyormuş ve çökünce de çok talep var diye seviniyor. Bu nasıl bir kafa? Böylesine rezalet bir olay olamaz! Rezilliğin daniskası! Milletin eğitimi öğretimi aksıyor bunlar "talep çok sistem çöküyor hahaha" diye seviniyor.
 

Geri
Yukarı