Keenetic Extra DSL AC1200 2.4GHz ölçüm sonuçları

İnsurer

Kilopat
Katılım
12 Ekim 2014
Mesajlar
197
Modemi alalı iki gün oldu. Modemin bulunduğu odanın tam üst katından hız ölçümü yapıyorum. Çekim gücü mükemmel bazen çok iyi oluyor. Ama 35 Mbps tarifemden 22 Mbps alıyorum. Hatta çok dalgalı olduğu için 16 Mbps gördüğüm oluyor arada. Bu hız normal midir?
 
Normal değil müşteri temsilcisi ile görüşüp onlardan kaynaklı olup olmadığını tespit ettir ayrıca aynı modem bende var güncellemeyi yaptın mı? Ben 16 Mbps'den 13 14 arası alıyorum.
 
Aynı modem bende de var kardeşim. Wi-Fi ile gördüğü hız çok değişkendir. Herkeste aynı olmaz. Modeme olan uzaklık, sinyali etkileyen faktörler, o sırada modemi kullanan başka cihazlar vs diye uzar gider konu. O yüzden bunlar hesaplanmadan kimse direkt modemde ya da cihazda diyemez.
 
Müşteri hizmetleri ile konuştum. Modemi iyi konumlandırın kanal ayarı yapın dedi çok yardımcı olmadılar telefonda destek kısmına yazdım cevap bekliyorum. Kanal ayarı yaptım. 2.4GHz'de hız dalgalı olduğunu biliyorum 35 Mbps ve üstünde ama bu kadar tahmin etmiyordum beton tavanın bu kadar etkileyeceğine. Modem sürümü güncel. Modem konum olarak da evin tam ortasında evin tam ortasında duvar var bu kadar etkilemez diye düşünüyorum. Daha öncesinde 16 Mbps paket kullanıyordum. Vodafone'nin ADSL modemi vardı. 16 Mbps'den 12 rahat alıyordum üst kattan.

Çekim gücü mükemmel ama aldığım hız 22. kablolu testte sıkıntı yok, 33 Mbps alıyorum. Ping, jitter ve packet loss değerlerinde sıkıntı yok. Packet loss 0, jitter en fazla 2, ping 6 ms üst kattaki ölçüm sonucum.
 
Arkadaşım bu modem çok iyi bir modemdir sana vaadedilen 35 Mbps'in neredeyse 30'unu rahat verir. Hız ölçümü yapıp sonuçları at müşteri hizmetlerine, bu arada genişletici olarak kullanıyorsan modemi o zaman başka iş değişir.
 

Geri
Yukarı