Sinir nasıl kontrol edilir?

OLDüyedir3

Hectopat
Katılım
6 Ağustos 2020
Mesajlar
1.522
Çözümler
1
Normalde zaman kaybettiğimi biliyorum sinirli iken, bir konuda o an ki sinirim ile bir şey yapınca zararla oturucağımın da bilincindeyim, ve sakin iken kendime sinirlenme, zaten bir anlamı yok vs. diyorum, ama sinirli olunca bunların hiçbirini sayamıyorum, derin derin nefes almaya başlıyorum sinirden, o an zararlı çıkacağımın bilincin de olsam bile yapmıyorum, kendime yapınca şimdi veya sonra ne olacak, ne anlamı var? Diyorum, ama sinir olunca hiçbiri işe yaramıyor, kendim bunların olacağını bilsem de olmuyor, sinirimi nasıl kontrol edebilirim? Sizin kendiniz için iyi ve işe yarar bulduğunuz bir teknik var ise bana anlatabilir misiniz? Veya psikolog veya o tarz şeyler var ise tavsiyeleriniz neler olur? Çoğu zaman sinirlendiğim konu da, sakinleştikten sonra hatalıysam hatamı kabullenebiliyorum, veya ben buna niye bu kadar tepki gösterdim diyebiliyorum, sinirliyken mantıksız sözler söylüyorum, söylerken mantıksız olduğunu da biliyorum, ama sinir olunca düşünmeden konuşuyorum.
 
Son düzenleme:
@OLDüyedir3 aynı ğroblem bende de var gereksiz sinirleniyorum. Psikolog hiçbir işime yaramadı zamanında 120₺ verip seans başına 5 tane seansa girmiştik ailecek hiçbir etkisi olmadı afedersiniz ancak olay şuna benziyor bok ne kaka ne olayı.
 
Kolay sinirlenme olayına benden tavsiye dışarı çık yürü sinirlenince ya da sayı say derin nefes al bende de bazen patlama ama dayanmaya çalışıyorum bazen de gereksiz sinirleneceksin

Gereksiz sinirlenince mantıklı gelmiyor, kendimi utanç verici duruma düşürüyorum gibi hissediyorum. Not, konu öne çıksın diye attım mesajı bir de :D
 
Kendinize sinirlenmemeniz gerektiğini hatırlatan bir şey belirleyebilirsiniz. Örneğin akıllı bilekliğiniz varsa her saat başı titrediğinde ya da parmağınıza ip bağlayarak az da olsa çözüm bulabilirsiniz.
 
Psikologa gitsen saçma sapan muhabbet dönecek falan psikologların amaçları da yalanları masum göstermek.
cidden bu arada hiçbir işe yaramıyor. Birde sakinleştirici verir tam olur iyice deli eder sizi
 
Bu kadar sinirli insanların forumlarına nasıl tavsiye yazablirimki. İndirirler aşağı :)

Yok ya öyle bir şey değil :) Sadece benle kavga eden biri olduğun da zararlı çıkacağımı bilsem bile engel olmuyorum kendime, sinirim geçitiği zaman yaptığım şey anlamsız geliyor, bunu engellemenin bir teknikleri varmıdır? Vs. diye açtım konuyu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı