Uygunsuz üslup uyarısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Dandoldenyus

Centipat
Katılım
5 Temmuz 2020
Mesajlar
201
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Havayolu Pilotu
Dün öğlen saatlerinde (ki başlık hala açıktır) "Ermenistan Pes Ediyor" başlığını aktif başlıklardan biri olarak görünce meraktan girdim (biraz da Teknoloji sitesinde böyle bir başlığın işi ne diye düşündüm, sonuçta burası bir teknoloji sitesi ancak başlığı açan kişi çarpık siyasi fikirlerini ortaya dökmek için bu başlığı açmış, kategori olarak da "Alternatif Hayat-Dünya Gündemi" belirlemiş, başlığın altında Cumhurbaşkanının Osmanlı İmparatorluğunu diriltmesini hayal ettiğinden bahsetmiş ancak soran olursa başlık "dünya gündemi", kendisi siyaset falan yapmıyor yani :)

Neyse birkaç mesajını okuduktan sonra dayanamadım ve gerçekten üslubumu biraz ben de bozmuş olabilirim, bazı şeylere cidden tahammülüm pek kalmadı çünkü, ama öyle aşırı hakaret, küfür gibi bir şey de yoktu yani, hatta aşırı merak edenlere özelden de yazabilirim ne dediğimi, ancak görevini aşırı ciddiye alan bir moderatör 2 dk bile geçmeden (görev aşkına maşallah diyorum keşke kamu kurumları da bu kadar hızlı çalışsa, ambulans çağırsak bu hızda gelemez) mesajımı silmiş ve tarafıma 24 saatlik bir ban uygulamış. Başlık sahibi ise yazmaya devam ediyor, ve tabii ki bilgi/kültür birikimi dahilinde benimkinden de ağır şeyler yazıyor (kendisi IQ seviyemin forumda yazmak için yetersiz olduğuna kanaat getirmiş, benim yazdıklarım forum kurallarına göre suç olarak görülmüş ancak galiba insanların zekasına hakaret etmek değil, ya da moderasyondaki bu kişi görevini kafasına göre yapıyor, bilemedim). Bu moderatör her kimse kendisinin bana bu uygulamayı neye göre yaptığına dair bir açıklama borcu olduğunu düşünüyorum, kaldı ki sosyal'de yeniyim ancak gördüğüm kadarıyla Moderasyon ile ilgili açılan konularda moderasyon harala gürele 2-3 mesaj yazıyor cevabını yapıştırıyor ve konular hemen kilitleniyor, başka insanların da rahatsızlığını aynı başlık altında dile getirmesinden mi çekiniliyor? Normalde bunun için ayrı bir başlık açmak istemezdim ancak dünkü uygulamanın sahibi uygulamasının bir açıklamasını ve madem bir uygulama yapacak bunu neden yarım yamalak yaptığını bizlere açıklayabilir mi acaba?
Görevini "düzgünce" yapan herkese selam olsun.
 
Hayır, tek taraflı olması. Benim üslubumdan daha sertiyle bana cevap verildi ancak o konuda bir aksiyon alınmadı. Hani ortada madem "forum kurallarının ihlali" var tek taraflı mı işliyor?
 
Açıklama istiyor hocam.
Teşekkür ederim, açıklamadan da ziyade neden tek taraflı olduğunu sorguluyorum yoksa müthiş bir üslupla yazmadım, sütten çıkmış ak kaşık olmayabilirim onun da özeleştirisinde bulundum zaten mesajımda bu görülebilir. Ancak ben bir şey yazmışsam karşı taraf 3 katını yazıyor, yazmaya da devam ediyor. Benim yazdığım şey suç unsuru ise hodri meydan devamı da okunsun. Görevini 2 dakikada yapabilen ışık hızlı moderatör benden gerisini okumaya mı üşenmiş?
Karşıdaki şahsın da susturulmasını istiyor arkadaş.
Aslında kimsenin susturulmasını istemiyorum, adaletli bir tutum istiyorum hepsi bu. Ben ağır bir şey yazdığımı düşünmüyorum ama tabii ki üsluplar ve algılar değişebilir buna bir şey diyemem, ama benim ifadem ağır ise karşı tarafınki daha ağırdı, böyle bir aksiyon madem bana gerekti karşı tarafa da gerekirdi, halbuki moderasyondaki bu kişi araya girmese kendimi ifade etmeye devam edebilirdim. Yani demek istediğim, keşke kimse susmasa ama bu gerekiyorsa da herkese eşit mesafede durulabilseydi.
 
İşini iyi yapanlara selam yolluyorsun ama sen iyi bir üye değilsin. Kurallara baksan zaten kimseye özelden mesaj atılmadığını görürsün. Sen moderatörlerden düzgünce açıklama bekleyeceğine otur kuralları oku. Ay ben niye savunmaya geçtim, neyse kusura bakma haksızsın.
 
Hocam sosyalde ban ve siyasi konuları çok dikkate ve ciddiye almamanızı öneririm. Goygoy yapıp,geçin. Yoksa bende en az 10 defa böyle ban yemişimdir. Normal şeyler yani bunlar.
 
Türkiye halkı olarak sâdece kitap okumamak değil sorunumuz hiçbir şey okumuyoruz. Kurallar gibi...
 
İşini iyi yapanlara selam yolluyorsun ama sen iyi bir üye değilsin. Kurallara baksan zaten kimseye özelden mesaj atılmadığını görürsün. Sen moderatörlerden düzgünce açıklama bekleyeceğine otur kuralları oku. Ay ben niye savunmaya geçtim, neyse kusura bakma haksızsın.
Dostum kurallar epey kapsamlı, ve genel çerçeve olarak da okudum, hepsini %100 madde madde hatırlayamadığım için kusra bakma, ama önceki forum deneyimlerimden yönetimin site içinde uyarı amaçlı mesaj yollayabildiğine çok tanık oldum, buranın altyapısına hakim değilim, böyle bir şey yoksa da kusura bakmasınlar olsa iyi olurdu. Bu olay özelinden genelleme yaparak "sen iyi bir üye değilsin" savına ise güler geçerim, ama tabii ki ifade hakkını savunurum, herkes hakarete varmadan istediğini söyleyebilmeli. Ancak kuralları okumama rağmen bu açıklamayı da bekliyorum, umarım bununla ilgili bir problemin yoktur, görüşmek üzere :)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı