Bilgisayarcıyla yaşadığım olay

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

PanzerTR

Megapat
Katılım
29 Ocak 2019
Mesajlar
8.354
Makaleler
20
Çözümler
222
Bu yazıyı yazarken çok keyif alacağım.
Tarih aklımda yok virüssüz bir zamandı. Kuzenim bilgisayarının yavaşladığını söyleyip duruyordu. Ben ilişmek istemedim çünkü biraz telaşlı bir insan en ufak bir hata ya vb. şeyde telaşlanıyor. Bilgisayarcıya gideceğini söyledi ben de düşündüm ki bilgisayarcıların tek işlevi format atmak zaten onu da yapabiliyorlardır. Gittik kuzenimin sistemini hatırlayamıyorum ama ortalama üstü bir bilgisayardı.
Bilgisayarcı sistemi biraz inceledi ve ağazından o büyülü sözler çıktı:
-Format şart!
Evet, şaşırmadım. Adam sistemi aldı açtı, bir çay içti, arkada telefonu tamir edeceğim diye parçaladı (yemin ederim bu olaya ayrı konu açmam lazım. Adam sağlam telefonu atomlarına ayırdı resmen)... Sonunda bilgisayara döndü oturdu ve yaptığı ilk şey ayarlara girmek oldu ve ayarlardan sıfırladı... Evet bayağı bayağı adam ayarlardan sıfırladı! Ben de temiz kurulum falan bekliyordum. Suç bende.
Her neyse sonra ne oldu tahmin edin... Evet, hata aldı. İçimin yağları eridi resmen. Ben tam göremiyordum yazıları ama adam hiç gerilmedi arkaya gitti ve çekmecelerden USB bellek getirdi. Sonunda temiz format atacak belliydi zaten dedim içimden. Sonra benim işim çıktı ve gitmek zorunda kaldım. Akşam eve gelince bir de ne göreyim, adam Windows 7 kurmuş bayağı bayağı! Buradaki asıl sorun bu da değil asıl sorun sanığın (bilgisayarcı) ifadesi:
-Windows 10 bu bilgisayarda ağır çalışır Windows 7 kurdum ben en baştan hata yapmışsınız. Kim kurduysa söyle ona hata yapmış.
Bak sen ya, şu forumdaki 330 bin üyenin 329 bini bu adamdan daha bilgilidir. (Bu arada bilgisayara ilk Windows 10 kuran da benim bana laf atıyor yani) kuzenim de gelmiş (kendisi benden 1 yaş küçük) bana kızıyor. O günden beri bilgisayarcıları işini düzgün yapmayan insanları yanlış yönlendiren insanlar olarak görüyorum. Tabi ki işini düzgün yapan da var ama nadir. Aslında suç kananda mıdır yoksa kandıran da mı? (Bu söz böyle değildi ama..)
Devamı şöyle oldu ben anında bir USB aldım ve hiç beklemeden Windows 10 kurdum sonra da kuzenime Windows 10'a parası yetmemiştir o adamın ondan 7 kurdu dedim ve inandı. Kusura bakmayın ama açıklayamazdım kuzenime Windows 10'un daha iyi olduğunu.

Bu arada olayı neden yazdım bilmiyorum canım sıkıldı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende daha yeni götürdüm. Bizim eski PC'ye SSD takıyorduk adam Gigabyte gösterdi, Samsung takmış bende sevindim girdim 200 MB indirme var dedim adama bu niye yavaş diye internette gördüğüne inanma dedi bağırdı. Sonra adam tamam dedi sordum adama ne takcan diye Kingston dedi tamam dedim bu sefer Crucial balistik takmış kronik sorunlu olanı bir girdim bu da 60 derece. Yani adamın bir dediği bir dediğni tutmadı. Bütün bilgisayarcılar aynı 1 tane işini düzgün yapan görmedim.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı