Çocukken ne olmak istiyordunuz ve ne oldunuz?

@Samotne Ciasteczka @Chloe Price

Tabi ki ben de bir yerlere varmayı istedim. Küçükken benim de hayallerim vardı. Mesela ilk başta hep futbolcu olmak isterdim. Basketbola başlamadan önceki zamanlarda en az 7 yıllık bir futbol kariyerim var. Çok köklü olmasada galatasaray spor kulübünde oynamışlığım var. Sonradan büyüdükçe basketbola daha çok ısındım. Canım basketbol oynamak istedi. 3 sene önce basketbola başladım. Hiçbir kulübe yazılmadım. Çünkü ben sokak tarzı oynadığım için yaptığım bazı hareketler kural ihlali sayılabiliyor. Buna alışmak gerçekten çok zor.

Sonra itfaiyeci olmak istemiştim. Neden bilmiyorum ama bir anda aklıma gelmişti ve itfaiyecilik hayali kurmuştum.

Bilgisayar mühendisi olmak istedim. Tabi bilgisayar mühendisliğine sayısaldan geçiş yapıldığını öğrenince ondan da vazgeçtim.

Şu an için neredeyse pek bir umudum kalmadı diyebilirim. Dil veya bilgisayar üzerine yoğunlaşmayı düşünüyorum.
Bilgisayarcı olun. (şaka bu arada ciddiye almayın)
 
Çok teşekkür ederim. Çok sağ ol. Ama ben maalesef umudu şimdiden kestim kendimden. Ders çalışmayı hiç sevmemişimdir ve seveceğimi de düşünmüyorum. Bir yerlere ulaşmanın tek yolu çalışmak. Benim ise bir yere ulaşmak için yapamadığım tek şey çalışmak.

O tamamen biraz özgüven ile alakalı, küçüklüğümden beri matematiği hiç sevmemişimdir, fakat bütün öğretmenlerim dahil herkes sayısal zekamın çok iyi olduğunu söyler, sadece çalışmayı sevmediğim için ilkokuldan beri matematiği saldım. Öyle ki arkadaşlarımın hepsi çarpım tablosunu ezberlemek için canları çıkardı ilkokulda boynuna askı yapanını bile gördüm unutmamak için fakat ben 17 yaşımdayım ve 1 kere bile çarpım tablosuna bakmadım ve onlardan daha hızlı cevap verebiliyorum. 17 yaşındayım ve kağıtta bölme yapamıyorum, aklımdan hallediyorum. 1 ay önce denemeye girsem matta mantık soruları hariç formül isteyen hiçbirini yapamazdım. Fakat mühendislik için sayısal okumam gerektiğinden dolayı matematiğe en temelden başladım en en en temelden. Her gün 1 konu bitiriyorum neredeyse 1 hafta sonra TYT mat bitmiş olacak ve ben netimi şu an 25'in üzerine çok rahat çıkarabiliyorum. Hep formülleri bilmediğim için soruyu çözemez ve matematiği bu yüzden sevmezdim insan soruyu çözebildiğini görünce daha çok çalışma hırsı geliyor. Önemli olan başlamak! Kocaeli bilgisayar mühendisliği bekle beni ben geliyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı