Çözüm RDR2 "Error GFX State" Hatası

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

OgnitorenKs

Kilopat
Katılım
7 Temmuz 2014
Mesajlar
1.947
Makaleler
16
Çözümler
23
Merhaba, son zamanlarda Red Dead Redemption 2 oynamaya başladıktan 20-30 dk sonra "Error GFX State" hatasını alıyordum. Yaptığım araştırma sonrasında çözümü buldum. Benzer problem yaşayacaklar içinde paylaşmak istedim. Bu hata oyun başlarken de çıkabiliyormuş.

Çözüm;

"Belgeler > Rockstar Games > Red Dead Redamption 2 > Settings" klasörüne giriyoruz ve "SGA" yazan dosyaları siliyoruz.

1.jpg


Ayrıca oyunu aldığınız yere göre başlangıç seçeneğine "-ignorepipelinecache" eklemeniz gerekiyor. Aşağıdaki görselde Rockstar, Epic ve Steam için bu ayarı nasıl ekleyebiliceğinizi öğrenebilirsiniz. Kaynak

2.jpg
 
Çözüm
@Centuriof , @MertGuven aşağıda yazmış olduğum ayarların hepsini uygulayın bunları yaptıktan sonra herhangi bir hata almamanız gerekiyor. Grafik ayarlarınızı yapmak için RDR2 FPS konuma bakabilirsiniz.

1 - AMD Radeon Settings > Oyun > Red Dead Redemption 2 >
Doku Filtremesi:
Performans
Oyunu Vulkan ile açıp "OpenGL Üçlü Arabelleğe" almayı aktif etmenizi öneririm.

2 - DDU ile driverınızı güvenli modda kaldırın.
PC yeniden başlata basarken "Shift "tuşuna basılı tutun > Sorun Gider > Gelişmiş Seçenekler > Başlangıç Ayarlarını seçip Güvenli Moda girebilirsiniz.
Rx 590 20.9.1 WHQL Sürücüsünü indir.
Rx 5500 20.9.1 WHQL Sürücüsünü indir

3 - Ayrıca anakart üretici sitesine girip güncel Chipset sürücünüzü yenileyin. Linkini verdiğim C++ ile Directx yazılımlarının offline setuplarını indirip kurulumlarını yapın. C++ kurmadan önce sisteminizde yüklüyse kaldırın.
C++ 2005-2019 Katılımsız
Directx 9,11,12 Offline Setup

4 - Başlat "sağ tıkla > Ayarlar > Sistem > Monitör > Grafik Ayarları > Masaüstü Uygulaması > Gözat > RDR2.exe ve PlayRDR2.exe dosyasını ayrı ayrı ekleyip "Yüksek Performans" seçeneğiyle kaydedin.

5 - RDR2.exe ve PlayRDR2.exe dosyalarını Sağ tıklayıp > Özellikler > Uyumluluk > "Tam Ekran İyileştirmelerini Devre Dışı Bırak"

6 - Antivirüs programınız varsa RDR2 dosyasını beyaz listeye alın.

7 - Yerel Disk C "sağ tıkla" > Özellikler > Diski Temizle > İndirilenler hariç herşeyi seçip çöp dosyaları temizleyin.

8 - Oyun Harddisk üzerine kuruluysa "Disk Birleştirmesi" yapın. Wise Care 365 öneririm.

9 - ULPS Kapatın > Regedit açın > "Ctrl + F" tuşlarına basıp arama kutusunu açın > "EnableUlps" yazıp aratın. Bulduğu sonuçta EnableUlps değerini "0" yapın.

10 - CMD yönetici olarak çalıştırıp > sfc /scannow komutunu girin ve sistem doğrulaması yapın. İşlem bittikten sonra yeniden başlatın.

SGA dosyalarını silmeyi unutmayınnnn.

"-ignorepipelinecache" eklemeyin.

Undervolt ve Overclock işlemlerinizi devre dışı bırakmayı unutmayın. Bu tarz ayarlar oyunun siyah ekrana düşmesine sebep olabilir.
"SGA" dosyalarını oyuna her girdiğimiz de silmemiz gerekiyor. Silmediğimiz zaman hata almaya devam edebilirsiniz.
"Oyun korsan mı?" Sorusunun sorulamadığı tek oyun.
RDR2 352 gün sonra yani 23 Ekim 2020 tarihi itibariyle kırılmıştır.
 
Son düzenleme:
Dediğinizi defalarca denedim ama aynı yede aynı hatayı tekrar tekrar veriyor.
C++2005-2019 yazılımlarını silip yeniden yükleyin. RDR2 exe dosyasına sağ tıklayın > uyumluluktan tam ekran optimizasyonu devre dışı bırakın. Her oyuna girişte sga dosyalarını silin. Ben Directx de hata almaya devam edince Vulkan'a geçtim. V-sync açık olarak oynuyorum hem FPS 60'tan düşmüyor, hem de hata almıyorum. Sistemizi belirtebilir misiniz? Ayrıca oyunu hangi platformdan aldınız?
 
C++2005-2019 yazılımlarını silip yeniden yükleyin. RDR2 exe dosyasına sağ tıklayın > uyumluluktan tam ekran optimizasyonu devre dışı bırakın. Her oyuna girişte sga dosyalarını silin. Ben Directx de hata almaya devam edince Vulkan'a geçtim. V-sync açık olarak oynuyorum hem FPS 60'tan düşmüyor, hem de hata almıyorum. Sistemizi belirtebilir misiniz? Ayrıca oyunu hangi platformdan aldınız
Maalesef halen türlü türlü sorun yaşıyorum. Ryzen 5 3600, Rx590, 16 gb ram kullanıyorum. Epic Games üzerinden aldım.
 
C++2005-2019 yazılımlarını silip yeniden yükleyin. RDR2 exe dosyasına sağ tıklayın > uyumluluktan tam ekran optimizasyonu devre dışı bırakın. Her oyuna girişte sga dosyalarını silin. Ben DirectX'de hata almaya devam edince Vulkan'a geçtim. V-Sync açık olarak oynuyorum hem FPS 60'tan düşmüyor, hem de hata almıyorum. Sistemizi belirtebilir misiniz? Ayrıca oyunu hangi platformdan aldınız?

R5 2600X, RX5500 Nitro, 16 GB RAM kullanıyorum. Hepsini denedim ama bazen hiç atmıyor. Ama genelde hikaye gecisinde atıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı