1660 Ti 85 derece

otantikçocuk32

Hectopat
Katılım
20 Kasım 2019
Mesajlar
1.325
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
1660 Ti karta sahibim, işlemcim de i5 9400F. İşlemci 70 derece ekran kartı 85 derece falan oluyor. Kasam Xigmatek Vatan'dan alındı 1.5 yıl önce. Ne yapmalıyım? Toz temizleme falan bilmiyorum. Ekran kartıma bir şey olmasından korkuyorum.
 
1660 Ti karta sahibim işlemcim de i5 9400F. İşlemci 70 derece ekran kartı 85 derece falan oluyor kasam Xigmatek Vatan'dan alındı 1.5 yıl önce. Ne yapmalıyım toz temizleme falan bilmiyorum ekran kartıma bir şey olmasından korkuyorum.

Kasanızın oda şartlarını falan öğrenebilir miyim? Bir de ekran kartının fanları çalışıyor mu?
 
Eğer kasanın egzoz tarafı duvara çok yakınsa ya da kasanın hava akışı pek iyi değilse olabilir bir sıcaklıklar. Ama diğer koşullarda normal değil, bence kasayı iyi bir temizleyin, termal macun yenileyin, ve mümkünse kasanın yerini değiştirin. Aklıma gelen çözümler bunlar.
 
Toz temizleme falan bilmediğinize göre kasanızın içi bayağı tozludur. Tahminimce termal macun temizliği de yapılmamış. Temizlik de yapılmamış. Sorunların nereden doğduğu belli oluyor, iyi ki yazın bilgisayar yanmamış. Arctic Mx-4 2019 Edition 4g Termal Macun | Trendyol İlk önce şundan bir alıyorsunuz kasanızın içini güzelce temizleyip tozunu alıyorsunuz pek önerilmez ama elektrik süpürgesi düşük hızda çalıştırarak bu işi yapabilirsiniz. Tozunu elektrik süpürgesi ile aldıktan sonra hafif nemli sayılabilecek ama kuru olsun böyle ıslak değil bildiğin o tür bezle silin. Ondan sonra işlemcinin soğutucunu kırmadan, zorlamadan vidalarını çıkartıp sökün işlemciye termal macunu üstüne sıkın bir bezelye ya da nohut tanesi kadar, üstüne yaymak için de hani cipslerin içinden çıkardı bedava içecek verirdi örneğin o tür bir kağıt kullanın. Ondan sonra soğutucuyu tekrar kapatıp kasayı yerine koyun tekrar fişine takın ve kasanın kapağını açık bırakın. Bunları yaptıktan sonra sıcaklıklar bayağı düşecektir.
 
Tek fanlı 28 NM GT 730 3840x2160 görüntü verirken %99 yükte duruyor. Bir gün fanını parmağımla dakikalarca durdurduğum halde o sıcaklığa ulaşmadı. :D
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı