Yurt dışından PS5 alırken vergi alımı

Hmmm ne kadar ucuz 3939, 70 orada vergi yok galiba.
Vergisi var, onun içinde fakat bizim buradaki kadar astronomik seviyelerde vergi alınmıyor. Ve de gelişmiş ülkeler sonuçta, bize benzer mi hiç? Bizim gibi vergiye bağlı yaşamıyorlar, koydukları vergi maks. 50-100 birim paradır.
 
Vergisi var, onun içinde fakat bizim buradaki kadar astronomik seviyelerde vergi alınmıyor. Ve de gelişmiş ülkeler sonuçta, bize benzer mi hiç? Bizim gibi vergiye bağlı yaşamıyorlar, koydukları vergi maksimum 50-100 birim paradır.

Bizde neden vergi çok? Anlamadım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Rahatlıkla getirebilirsin. Her üründen birer tane veya bir set olduğu için karışamazlar sana. Faturan yanında olsun mutlaka. Taşıma kolaylığı açısından ister çantana koy ister kabin bagajına almaya çalış. Hangisi kolayına gelirse. Yeter ki faturan cebinde olsun. Bu arada alış-veriş yaptığın mağazaya mutlaka "tax refund" durumunu sor ve eğer varsa pasaportunu ibraz ederek tax refund formunu doldur. Bu sayede havaalanında veya vergi iade noktalarında ödediğin vergi tutarını geri iade alabilirsin. Sonuçta o ülkenin vatandaşı olmadığın için vergi ödeme zorunluluğun bulunmuyor.
 
Rahatlıkla getirebilirsin. Her üründen birer tane veya bir set olduğu için karışamazlar sana. Faturan yanında olsun mutlaka. Taşıma kolaylığı açısından ister çantana koy ister kabin bagajına almaya çalış. Hangisi kolayına gelirse. Yeter ki faturan cebinde olsun. Bu arada alış-veriş yaptığın mağazaya mutlaka "tax refund" durumunu sor ve eğer varsa pasaportunu ibraz ederek tax refund formunu doldur. Bu sayede havaalanında veya vergi iade noktalarında ödediğin vergi tutarını iade alabilirsin. Sonuçta o ülkenin vatandaşı olmadığın için vergi ödeme zorunluluğun bulunmuyor.

Yani kutusu olsa sorun olmaz değil değil mi? Kutunun açılmış veya açılmamış olması fark etmez yeter ki kutusu olsun onu istiyorduk.
Kapalı kutu ise vergi verirsin. Aç ve kişisel ürünün olduğunu söyle.

Yani kutusu olacak ama jelatindir falan açılmış olacak değil mi?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı