PS5 ve Xbox series X Güncel Karşılaştırma

1606303209146.png

HANGİSİ DAHA GÜÇLÜ?
Düz matematikten bahsediyorsak, Xbox Series X, PlayStation 5'ten yaklaşık% 18 daha fazla işlem gücüne sahiptir. Yine de durum karışıktır, Nasıl yani? Dediğinizi duyar gibiyim. Şöyle anlatayim dünyanın herhangi bir iyi oyunu olmayan en güçlü konsolu sadece çok pahalı bir kağıt ağırlığıdır.

1606304696547.png

HANGİSİNİN OYUN KUMANDASI DAHA İYİ?
PlayStation 5'in DualSense denetleyicisinin, haptic feedback ve uyarlanabilir tetikleyicileri ile daha gelişmiş bir teknoloji parçasıdır. Bu arada Xbox Series X denetleyicisi, Xbox One'ın denetleyicisine göre mütevazı bir yükseltmedir, ancak herhangi bir "yeni" deneyim sunmayacaktır. Yeni Xbox denetleyicisi bilgisayarlarda daha kullanışlı performans sunuyor, bu yüzden platformlar arasında gezinmek istiyorsanız, bu aklınızda bulundurmaya değer.

1606303776634.png

HANGİSİNDE DAHA İYİ OYUNLAR VAR?
Bu erken aşamada, her iki konsol için de komik olarak birkaç "gerçek" ayrıcalık var. Call of Duty: Black Ops Cold War ve Assassin's Creed Valhalla gibi büyük üçüncü taraf oyunlarının çoğu her iki platformda da bulunuyor ve benzer şekilde çalışıyor. Ayrıca her Xbox Series X oyunu PC'de de oynanabilir.

Xbox Series X'in oyun cephesindeki en büyük avantajı Game Pass. Aylık abonelik ücreti karşılığında Xbox One ve Xbox 360 döneminden birkaç yüz oyuna erişim elde edersiniz. Ancak Microsoft, yeni Xbox Series X oyunlarını piyasaya çıktıkları gün (Halo Infinite) doğrudan Game Pass'e getirirken, aynı zamanda yeni donanımdan yararlanmak için Gears 5 ve Forza Horizon 4 gibi eski oyunlarını da güncelliyor.

Geleceğe yatırım yapan Microsoft, Bethesda'yı satın almasının, bu oyunların (Starfield, The Elder Scrolls 6 ve diğerleri) piyasaya çıktıklarında Game Pass'e geleceğini duyurdu. Çok sayıda farklı oyun oynamak istiyor ancak her biri için 300 TL'den fazla harcamak istemiyorsanız, Xbox Series X sağlam bir seçenektir.

PlayStation 5'e gelince, şu anda "yalnızca" yeni konsolda oynayabileceğiniz iki oyun var : Astro's Playroom ve Demon's Souls Remake. PS5'teki diğer tüm oyunlar PS4 veya PC'de de mevcuttur. Zamanla, bu exclusive oyun listesi kesinlikle büyüyecek ve burada Sony, "yalnızca" PlayStation'da oynayabileceğiniz oyunlara vurgu yaparak öne çıkmaya çalışacak.

PlayStation 5 ayrıca, her ay yeni ücretsiz oyunlar veren PlayStation Plus abonelik hizmetini de sunuyor. Son zamanlarda bu hizmet, PlayStation Plus'a abone oldukları sürece insanların oynayabileceği 18 mükemmel oyun paketi olan PlayStation Plus Koleksiyonu ile zenginleştirildi. Sony'nin (PS Plus) gelecek nesilde Microsoft (Game Pass) ile eşitliğe yaklaşmasını bekliyoruz.

HANGİSİNİ SATIN ALMALISINIZ?
Şu anda yeni konsollardan birini almak için sahip olunması gereken tonlarca neden yok. Eğer beklemeye devam edebiliyorsanız, şuanlık çok şeyi kaçırmayacağınızı bilmelisiniz. Her iki konsol için de satın almayı haklı çıkarmak için yeterli ayrıcalık yok.

Bununla birlikte, bir karar vermeniz gerekiyorsa, kendinize sorun: İyi bir oyun bilgisayarım var mı? Öyleyse, muhtemelen normalde oynayamayacağınız daha fazla oyunun kapısını açacak olan PlayStation 5 ile gitmek isteyeceksiniz. Ancak mümkün olan en az parayı harcarken geniş bir oyun yelpazesi bulmak istiyorsanız, Xbox Series X (Game Pass ile) en iyi yoldur.
 
Son düzenleme:
Yine PS daha fazla satış yapmış. Büyük bir popülerliğe sahip PS5 ve Xbox bir türlü aynı popülerliğe erişemiyor. Ben alacak olsam PS5 alırım neden, çünkü DualSense ve Exclusive oyunlar sebebiyle. Ama PC Master Race olarak devam 😀.
 

Geri
Yukarı