Hoşlandığım kişi hediyeyi geri çevirdi

Şans kaybetmekle ilgisi yok, sonuçta yanlış birşey yapmamışsın. En basitinden empati yapalım, o sana hediye verebilirim diye sormuş varsayalım sende nezaketen 'gerek yok, teşekkür ederim' dersin değil mi? Bunda kırılacak gücenecek birşey yok fakat sorman hata. Sürpriz yapacakken habersiz yapman gerek, adı üstünde sürpriz.

Doğum günü hediyesini de ver derim ben. Şuan vereceğini tahmin etmiyordur muhtemelen, habersiz olarak mutlu olabilir belki. Ama dediğim gibi bu tarz şeyleri sorma ona, direk uygula.
Uzun vade de hediyeyi vereceğim döneme kadar bu sohbetleşme kötüye gider mi?
 
Ona bu olay yaşanmasına rağmen hediyeyi vermem çok mu garibine gider?
Gitmez gitmez hiç merak etme. Kibarca "sen kibarlıktan reddettin ama ben yine de vermek istedim" şeklinde bir şey söyler verirsin. Bu kadar büyütmene gerek yok.
 
Ben bir platoniğim. Doğum günüydü ve ona yazarak doğum gününü kutladım ve ona bir hediye vermek istediğimi söyledim. O ise gerek olmadığını, kutlamamın yeterli olacağını yazdı. Ne düşünüyorsunuz? (Az da olsa ortak yönlerimizin olduğu konularda makara yapıp gülüştüğümüz sohbetler de oluyor. Bir çok konuda yardım ederdim ona. Ben bu cevabına şaşırdım açıkçası.)
Valla kızın yaptığı hareket gayet doğal istese zaten sıkıntıydı çok saçma bir hareket olurdu anca öyle bir durum da çok yakın bir arkadaşın hediyeyi kabul eder.
 

Geri
Yukarı