i5-7200U ve GTX 1050 Ti darboğaz yapar mı?

mr.samet

Centipat
Katılım
21 Aralık 2020
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, ASUS X541UVK laptopuma eGPU yapacagım fakat ekran kartı darboğaz yapar mı diye kararsız kaldım.
Aklımda olan kart GTX 1050 Ti veya 1050 , takmayı istiyorum.

Özellikler:
  • i5-7200U,
  • 8 GB RAM.
 
Merhaba, ASUS X541UVK laptopuma eGPU yapacagım fakat ekran kartı darboğaz yapar mı diye kararsız kaldım.
Aklımda olan kart GTX 1050 Ti veya 1050, takmayı istiyorum.

Özellikler:
  • i5-7200U,
  • 8 GB RAM.

O işlemcinin yanına genelde M330 gibi kartlar konuluyor. Yani 1050 Ti beslemesi gerçekten imkansız. Bu R3 1200 ile RTX 2060 ile yaptığı darboğaz kadar bir darboğaz olur. Öyle kıyaslayabilirsiniz. 2/4 bir işlemci sonuçta.

Benim de M330 + 6200U'lu bir sistemim vardı, yaklaşık 3000₺'ye sattım, biraz ekleyerek şu anki APU sistemimi aldım ve para biriktirmeye başladım. Geçen aylarda ekran kartı almıştım fakat iade ettim, sonuç olarak 3 gün sonra yeni ekran kartımı alacağım.
 
Kullandım birkaç yıl. 2C/4T idi sanırsam. Sanmıyorum besleyeceğini.

@mr.samet, 1050 kurtarabilir fakat GTX 960'ı unut.

4/8 diye hatırlıyordum ben. Karşıtırmışım. Zaten PCI-e dolayı çok büyük darboğaz oluyor. Hissetmez yani diye düşünüyorum. Tüm bunların üzerine yine önermiyorum orası ayrı.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı