- Makaleler
- 1
Sen bilirsin o zaman.Açıkçası ben RAM ile düzeleceğini sanmıyorum. Asus gibi bir firma bile 7300hq yerine 2 tık üstünü koymayı düşünememiş.
Sen bilirsin o zaman.Açıkçası ben RAM ile düzeleceğini sanmıyorum. Asus gibi bir firma bile 7300hq yerine 2 tık üstünü koymayı düşünememiş.
Asus işlemci mi geliştirecekti sırf bunun için? Arkadaşınız az daha koyup i7 7700HQ işlemcili bir laptop alsaymış madem. Ancak RAM çözebilir.Açıkçası ben RAM ile düzeleceğini sanmıyorum. Asus gibi bir firma bile 7300hq yerine 2 tık üstünü koymayı düşünememiş.
İnternette pek çok video izledim ve bu işlemci yüzde 88-100 arasından düşmüyor. Chrome’da video izlerken %55-65 arasında geziniyor ve ram kullanımı 4-5gb arası. Zorlu olmayan görevlerde bile aşırı tüketiyor. Sadece boştayken yüzde 11-15 arasında kabul edilebilir seviyede. Elbette performans artışı olacaktır ancak darboğazı tamamen kaldıracak mı? Teknik verilerler açıklama yapabilen olursa sevinirim. Demek istediğim bu RAM alındığı zaman kesin olarak bu sorun çözülür mü? Çözülme garantisi yoksa para israfı malum.Sen bilirsin o zaman.
İşlemci geliştirmeyecek ama 1050 Ti’ı koymayı biliyorlarsa 7700hq koymayı da bilecekti. Fiyatını da bu ölçüde arttıracaktı. GTX 1050 yi bile zar zor besleyen bir işlemciyi koymayı reva görmüşler demek ki.Asus işlemci mi geliştirecekti sırf bunun için? Arkadaşınız az daha koyup i7 7700HQ işlemcili bir laptop alsaymış madem. Ancak RAM çözebilir.
O islemci 1050Ti'yi besleyebilir kannimca. RAM yuzundendir baska hicbir seyin cozum olacagini sanmiyorum.İşlemci geliştirmeyecek ama 1050 Ti’ı koymayı biliyorlarsa 7700hq koymayı da bilecekti. Fiyatını da bu ölçüde arttıracaktı. GTX 1050 yi bile zar zor besleyen bir işlemciyi koymayı reva görmüşler demek ki.
Zaten öyle modelleri vardı piyasada. Arkadaşın zahmet etmeyip almamış o modellerden birini.İşlemci geliştirmeyecek ama 1050 Ti’ı koymayı biliyorlarsa 7700hq koymayı da bilecekti. Fiyatını da bu ölçüde arttıracaktı. GTX 1050 yi bile zar zor besleyen bir işlemciyi koymayı reva görmüşler demek ki.
Arkadaş çok fazla bu işlerle uğraşmadığı için almış. Demek istediğim uygyn fiyat yapacağız diye bile bile 8gb ram koymak asus gibi bir firmaya yakışmamış. Bunu söylemek istedim.Zaten öyle modelleri vardı piyasada. Arkadaşın zahmet etmeyip almamış o modellerden birini.
Çok teşekkür ederim.@GRBreakpoint aynı frekans ve gecikme değerine sahip (ya da daha iyi değerlere sahip) ikinci bir RAM takmak darboğazı baya bi azaltacaktır. Yıllar önce bi arkadaşım 7700HQ ve 1050 TI ile pubg + discord kullanıyorken hafiften CPU darboğazı yiyordu.
16 GB RAM olmasına rağmen tek kanal diye bi tane daha 16 GB RAM aldı ve işlemci çift kanal bellekten dolayı baya bi rahatladı, darboğazdan eser kalmadı. Tabi sizde bir de RAM darboğazı var gibi, bir 8 GB daha hem RAM hem de CPU darboğazını büyük ölçüde çözecektir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.