Yazılım öğrenilmeli mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bizim millet son birkaç senedir bu sektörde dönen para işini duyunca bir anda trend haline geldi yazılım öğrenme isteği. Bu kafayla giriyorsanız hiç girmeyin.
 
Ne amaçlıyorsun? O önemli, BTK'da dersler var. 1 hafta çalış, keyif alırsan devam edersin. Almazsan yazılımın ne olduğunu öğrenirsin. En azından genel kültür olur.
 
Olmasına olur da sırf yazılım öğreneyim kafasıyla giderseniz iş yatar. İlgilendiğiniz başka bir alan varsa yazılım bilginiz ile birleştirip inovasyon yapabilirsiniz.
 
Hayatta neyi istediğini bilmeyen bir kişi daha gel kucaklaşalım. c# + html css php + android
her şeyi denemeye öğrenmeye çalıştım öğrenmek istiyorum ama sıkılıyorum. Hayatta bir hedefim yok neyi istediğimi dahi bilmiyorum bakalım sonumuz ne olacak
 
Yazılım derken tam olarak neyden bahsediyorsunuz? Programlamadan bahsediyorsanız farklı farklı bir sürü alanı var. Çok yüzeysel sormuşsunuz. Açıklarsanız yardımcı olabilirim.
 
Boş zamanlarında videolar izleyip öğrenebilirsin yoksa Rıza Baba gibi pişman olursun..
76C5B51D-8857-4AB7-A798-DD212ED7C635.jpeg
 
Bu iş ciddi bir emek ve zaman istiyor. Alanına göre diller var seçim yap başla sararsa devam edersin. Ama hoşuna gitmediği sürece bir başarı elde etmen zor para için yapanlardan ziyade projesi için heyecanlananlar daha başarılı oluyor. Heyecan ve inat bu işin bir parçası.
Ve sana işin 1. kuralını vereyim

First rule of programming if it works don't touch it.:)
 
İnsanlar bu işe 3 ayda öğrenirim sonra zengin olurum kafasıyla yaklaşıyorlar. Nasıl ki okul okumadan tıpta para var deyip doktor olunamıyorsa yazılımda da hemen hemen aynı hesap. Bir kaç istisna dışında internetten öğrendiğin "yazılım" hobiden ileri gidemez çoğunlukla.

Eğer ilgin varsa başlayabilirsin, önü açık bir sektör. Ama sadece yazılım öğren para var diyenlere aldanarak başlayacaksan gerek yok. Öğrenme isteği ve ilgin olmadıkça pek bir yol kat edilemez.
 
Konu başlığına göre; herkes yazılım öğrenmemelidir.
Dostum konu başlığı öyle değildi. Hangi moderatör arkadaşsa konu başlığı düzeltmek yerine hiç imla kullanmayan arkadaşlarla uğraşsa daha iyi olur. Konu başlığı "Yazılım Öğrenmenin Faydaları Nedir" gibi bir şeydi. Ama sağolsun Technopat moderatörleri TDK ile anlaşmalı çalışarak banlıyorlar bizleri :D.
İlginiz yoksa hiç başlamayın.
İlgim değilde bilgim yok ne faydası olur bilmiyorum o yüzden ilgide duymuyorum.
İlginiz alakanız yoksa boş verin.
Dediğim gibi bilgim olmadığı için ilgim de yok.
Yazılım öğrenip öğrenmemek size kalmış haliyle sizi sıkması durumunu da sadece siz bilebilirsiniz. Eğer hiç ilginiz yoksa bırakırsınız bir yerden sonra. Çalışmayı deneyin bence.
Teşekkür ederim. Dediğim gibi moderatör arkadaş kimse kafasına göre başlık düzeltmek yerine cümleleri ayırsa böyle herkese tek tek açıklamakla uğraşmam. Başlık ben yazdığımda "Yazılım Öğrenmenin Faydaları Nedir" gibi bir şeydi.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı