Maddi durumu olmayan adama orijinal oyun aldırma sevdası

Göktuğ'S

Kilopat
Katılım
12 Kasım 2017
Mesajlar
244
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Geçen sene bir arkadaşım sanayi de çalışarak biriktirdiği parayla zar zor bir bilgisayar toplamayı başardı. Maddi durumlarının çok iyi olmadığını zaten biliyordum. Maddi imkansızlıklardan dolayı şu an hala sanayi de çalıştığını duydum. Geçenlerde onla görüştüğümde günde 11-12 saat çalıştığını ama bu çalışma karşılığı asgari ücret bile alamadığını söyledi.

İşten artan boş vakitlerinde oyun oynamak istediğini ancak günümüz şartlarında malum "dış güçlerden" dolayı bir oyuna 400-500 TL para verecek durumu olmadığını ama yine de oyun oynamak istediğini söyledi açıkçası ona git crack indir oyna da demek istemedim. Sonuçta bir oyunda yapımcının kaç yıllık emeği alın teri var. O oyunu crack indirince o adamların verdiği emeği, alın terini, stresi hepsini çöpe atmış oluyorsunuz. Ama bir yandan da kıt kanaat geçinen birinin de bir oyuna 600-700 TL vermesi bana saçma geliyor. Sonuçta ülkemizin şu anki ekonomik durumu belli. Oyun fiyatları ucuzlasın desek günümüz kuru ile 1 Euro 9, 34 TL karşılık geliyor. (Bazı arkadaşlar niye dolar üzerinden hesaplamadın derse biz Euro bölgesi içerisindeki bir ülkeyiz bize oyunlar Euro üzerinden gelir.)

Bu şartlarda Epic Games veya Steam'e de kızamıyorsunuz. Sonuçta gelen ürün bir Avrupa ülkesinde 60 Euro'dan çıkıyor ülkenizde bu fiyat 600 TL oluyor. Onlara bu oyun niye bu kadar pahalı diyemiyoruz. Çünkü zaten oyun pahalı değil bizim ülkemizde malum "dış güçlerden" dolayı oyunlar 10 ile çarpılarak satılıyor. Açıkçası bu şartlar altında maddi durumu yetersiz birine illa "git o oyunu al" demek pek mantıklı gelmiyor.

Benim kendi düşüncem maddi durumu olmayan ama oyun oynamak isteyen abilerim, kardeşlerim crack indirmelerinde bir sakınca görmüyorum. Kusura bakmayın ama ülkemizin geldiği durum şu anlık bu yapacak bir şey yok. Sizin düşünceleriniz nelerdir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şahsen korsan oynayanlara kızmıyorum, ama hem korsan oynayıp hem de orijinal oynayanlara ''enayi'' gözüyle bakanlar...
Arkadaşlarım dalga geçiyor benimle, sebebi orijinal oynamam :D

Parası olmayan adamın korsan oynamasında sakınca görmüyorum.
 
Her oyun 500-600 TL mi? İndirimlerde çoğu oyun gayet ucuz fiyata alınabilir.

Yeni nesil oyunlar çıkış fiyatı artık 70 Euro oluyor bu oyunları kampanya indirimler vs aldığınızda 350-400 TL olsun. Bu fiyat bir oyun için oldukça fazla, eski nesil ise şu an Steam kampanyalarında görüldü üzere kaliteli oyunlar çoğu 150-200 TL fiyat bandında oluyor. Bu fiyatlar önümüzdeki aylar içinde kur bu şekilde yükselirse hayal.
 
O zaman bilgisayar almak yerine çalmasında da sakınca görmemen lazım. İkisi aynı kapıya çıkıyor. Maddi durumunun olmaması ona crackli oyun indirme hakkı doğurmuyor malesef. Benim tavsiyem Epic games ve Steam'in kış indirimleri başladı ve gayet uygun fiyatlara oyunlar var. Bu indirimler değerlendirilebilir.
 
Steam 2.5TL üzerinden oyun satıyor. Sizin dediğiniz oyunlar konsol oyunları. Cyberpunk bile 280TL civarı satılıyor. PC oyunları ucuz.
Bana derdinizi anlatmak değil eleştiri yapmak için konuyu açmışsınız gibi geldi. Bilemiyorum.
 

Geri
Yukarı