Crucial MX500 500GB SSD kronik sorunlu mu?

Hocam PC'yi alalı 5 ay oldu hızlarda daha düşme yaşamadım. Ayrıca yaklaşık 6 TB veri yazdım ve sağlığı şu anda 97%.
Hangi yazılım ile kontrol ettiniz sağlığı? Crucial Storage Executive ile kontrol edebilirsiniz, varsa Firmware güncellemesi de yapın.
 
Hangi yazılım ile kontrol ettiniz sağlığı? Crucial Storage Executive ile kontrol edebilirsiniz, varsa Firmware güncellemesi de yapın.
CrystalDiskInfo ve Harddisk Sentinel aynı sonucu verdi. Hızınıda CrystalDiskMark ile kontrol ediyorum. Ayrıca bu programın olduğunu bilmiyordum.
 
SSD sağlığını % olarak veren yazılımlara itibar etmeyiniz. SSD'nin garanti edilen yazma ömrü ile yazılan veriyi oranlıyorlar sadece. Technopat'ın SSD yazma testi diğer tabirle SSD ölüm testlerine bakın. Garanti edilen yazma ömrünü de aşıyorlar. SSD'lerde hiçbir sıkıntı olmuyor. SSD sağlığı programlarında ömrü bitmiş görünüyor.
SSD'nin resmi programı ile SMART verilerini yorumlamanız gerekli:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
SMART:
Screenshot_1.png
 
Değerler gayet iyi, kalan sağlık TBW değerine göre oranlanıyor sanırım. Sağlığı çok dert etmeyin bu yüzden. SSD sıcak çalışmamış ayrıca, maksimum 52 dereceyi görmüş, sorun edilecek bir sıcaklık değil.
Momentum Cache diye bir özellik gördüm. Galiba RAM kullanıyormuş. 8GB RAM'im var. Sizce açmalı mıyım?
 
Açıp ne kadar RAM tükettiğine bakabilirsiniz ama tavsiye etmem pek. Kesinti gibi durumlarda veri kaybı yaşatıyor.
O özelliği açmadan önce:
Screenshot_5.png

Açtıktan sonra:
Screenshot_4.png

Gerçekten çok yüksek boyutta bir değişim oldu. Tıpkı bir M.2'ye benzedi. Ayrıca 495 mb'lik bir installer dosyasını masaüstüne 1.1 saniye gibi bir sürede kopyaladı fakat son dediğinizi duyunca o özelliği kapadım çünkü benim bu kadar fazla hıza ihtiyacım yok. :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı