Shp v2'yi değiştirmeli miyim?

Bütçe
500

Tek7HackDedi

Kilopat
Katılım
14 Ağustos 2020
Mesajlar
8.378
Makaleler
4
Çözümler
82
Ben önceden shp V2 almıştım. Bu PSU'nun iyi olmadığını sonradan öğrendim.

-Sizce bu PSU'yu değiştirmeli miyim?

-Bu PSU'nun bana ne gibi zararları olur?

-Eğer bir zararı yoksa değiştirmeyeceğim.

Eğer bu PSU'nun sistemime bir zararı olursa 500TL bütçe 600W hangi PSU'yu önerirsiniz?
 
Hocam tavsiyem bütçeni arttırıp şunu alman çünkü üst seviye bir model çok ucuza şu anda;

Eğer üstte attığım modele zam gelirse;

Ancak yetmez diyorsan;
 
XPG pylon daha iyi gibi görünüyor, hem biliyorum. Zaten ikisi sertifika dışında aynı.

Hocam tavsiyem bütçeni arttırıp şunu alman çünkü üst seviye bir model çok ucuza şu anda;

Eğer üstte attığım modele zam gelirse;

Ancak yetmez diyorsan;

Bütçem 500TL.

550W olarak bunu öneririm. Wattgiga yazıyor ama gönderdikleri model gigamax.

Bu 550W PSU ya 3070 takabilir miyim? ya da 3060 Ti'ı rahat besler mi?

Ben de aldım bekliyorum gelmesini. Stokları bitmişti yenilemişler. Mutlaka düşün derim.

Dostum bütçemin çok üstünde o.
 
Ben önceden shp V2 almıştım. Bu PSU'nun iyi olmadığını sonradan öğrendim.

-Sizce bu PSU'yu değiştirmeli miyim?

-Bu PSU'nun bana ne gibi zararları olur?

-Eğer bir zararı yoksa değiştirmeyeceğim.

Eğer bu PSU'nun sistemime bir zararı olursa 500TL bütçe 600W hangi PSU'yu önerirsiniz?

İnterneti, tüm forumları, blogları ara tara 1 tane Sharkoon ile sistemini yakmış kişi bulursan değiştir ama muhtemelen bulamayacaksın en azından ben bulamadım. İnsanlar neden bu şekilde konuşuyor bilmiyorum saçma dandik Çin'de üretilmiş PSU'ları daha pahalı diye göğüslerini gere gere Sharkoon'a karşı savunuyorlar Almanya'da üretilmiş alman markası bir psudur Sharkoon. Açıkcası sanayi konusunda ben koca dünyada en çok almanya ürünlerine güveniyorum.
Eski üretimin en büyük eksisi 12V kanalı düşük olur ki bunda 650 Watt olmasına rağmen 600 Watt 12V kanalından veriyor ve bu mükemmel derecede iyi. Güvenlik sertfikası ise 4 adet var, 5000 liralık PSU'larda da 4 tane. Bir tek Zalman'da fazla gördüm başka bulamadım. Daha önce FSP sistemini yakmış arkadaşları da gördüm cevap olarak herkes aynı şeyi demişti, olur öyle arada fabrika hatasıdır. Bilmiyorum insanların babası falan mı üretiyor bazı markaları. Ben değiştirmeni tavsiye etmiyorum aldığıma ciddi manada memnun olduğum bir PSU idi. Takarken de şaşırmıştım malzeme kalitesi şaşırtıcı bir şekilde kaliteliydi. Elbette dış iskelet, plastik ve fandan bahsediyorum içini açmadım içi diğer herkesin sövme sebebi olan 2012 mimari. Eksisi yok artısı var. Üstelik indirimlerden dolayı en çok kullanılan PSU'lardan biridir bu Türkiye'de .Çünkü ucuz insanlarda para yok. Doğal olarak 50 kişinin kullandığı PSU'da 10 bozulma haberinin gelmesi mi daha kötüdür,50.000 kişinin kullandığı bir PSU'da 20 bozulma haberi gelmesi mi? Tüm Türk satış sitelerinde en üste Sharkoon çıkıyor satış oranı yüksek olduğu için. Dediğim gibi bu konuda foruma değil gözlerine güvenmeni tavsiye ederim sorun yaşamış birini ara bulamassan devam et. Merak ediyorum günün birinde Turbox tüm markalarına %400 zam yaparsa onu savunanlar artar mı.
 
Son düzenleme:
İnterneti, tüm forumları, blogları ara tara 1 tane Sharkoon ile sistemini yakmış kişi bulursan değiştir ama muhtemelen bulamayacaksın en azından ben bulamadım. İnsanlar neden bu şekilde konuşuyor bilmiyorum saçma dandik Çin'de üretilmiş PSU'ları daha pahalı diye göğüslerini gere gere Sharkoon'a karşı savunuyorlar Almanya'da üretilmiş alman markası bir psudur. Eski üretimin en büyük eksisi 12V kanalı düşük olur ki bunda 650 Watt olmasına rağmen 600 Watt 12V kanalından veriyor. Güvenlik sertfikası ise 4 adet var, 5000 liralık PSU'larda da 4 tane. Bir tek Zalman'da fazla gördüm başka bulamadım. Daha önce FSP sistemini yakmış arkadaşları da gördüm cevap olarak herkes aynı şeyi demişti, olur öyle arada fabrika hatasıdır. Bilmiyorum insanların babası falan mı üretiyor bazı markaları. Ben değiştirmeni tavsiye etmiyorum aldığıma ciddi manada memnun olduğum bir PSU idi. Takarken de şaşırmıştım malzeme kalitesi şaşırtıcı bir şekilde kaliteliydi. Elbette dış iskelet, plastik ve fandan bahsediyorum içini açmadım içi diğer herkesin sövme sebebi olan 2012 mimari. Ama eksisi artısı var. Üstelik indirimlerden dolayı en çok kullanılan PSU'lardan biridir bu Türkiye'de çünkü ucuz insanlarda para yok. Doğal olarak 50 kişinin kullandığı PSU'da 10 bozulma haberinin gelmesi mi daha kötüdür,50.000 kişinin kullandığı bir PSU'da 20 bozulma haberi gelmesi mi? Tüm Türk satış sitelerinde en üste Sharkoon çıkıyor satış oranı yüksek olduğu için. Dediğim gibi bu konuda foruma değil gözlerine güvenmeni tavsiye ederim sorun yaşamış birini ara bulamassan devam et.
Bu kadar uğraşıp yazmışsınız ama benim söyleyeceğim tek bir şey var;
Grup düzenlemesi.

 
Bu kadar uğraşıp yazmışsınız ama benim söyleyeceğim tek bir şey var;
Grup düzenlemesi.


Zaten bu yazıya göre cevap verdim. Olumsuz özelliklerin tamamını buna dayandırıyorlar. İçinde atom bombası var diyenler falan da bunu gösteriyor. Grup düzenlemesi yüzünden 12V kanalı düşük gibi şeyler buradan geliyor. Onu anlatmaya çalıştım. Burda yazılan olumsuzlukların hiçbirini barındırmıyor psu. ne çift 12V kanalı var , nede düşük kanalları. Nede sürekli kısa devre yapıyor.
 
Yani bazen insanlara ciddi manada şaşırıyorum. Adam herhangi bir sorun yaşamamış, tamamen oradan buradan okuduklarından korktuğu için konu açmış. Buradakilerde yardımcı olmak yerine onu al şunu al peşine düşmüşler. Ya arkadaşlar kaç tane PSU'dan dolayı PC'yi yakan insan gördünüz sorabilir miyim?

Son zamanlarda 3-5 marka öğrenen herkes PC uzmanı oldu başımıza. Daha 4-5 yıl öncesine kadar çoğumuz Casper bilgisayarların içindeki o dandik -Bırakın verim sertifikasını doğru düzgün çalıştıkları bile malum olan- PSU'ları kullanıyorduk. Şimdi gelmiş buraya, gayet eli yüzü düzgün sayılabilecek olan bir PSU'ya "Ona güvenilmez, şunu alın, bunu alın" gibi tavsiyelerde bulunuyorsunuz.

Yok kardeşim emin ol o PSU sana uzun vadede hiç bir sorun çıkarmayacaktır. Ha kefil olamam ama çok çok çok düşük bir ihtimalle arıza verebilir, yanabilir fakat bu hemen hemen her PSU için geçerli. Seri üretim ürünleri sonuçta bunlar, kimse kefil olamaz. Yalnız genele baktığımızda kolay kolay PSU'dan zarar gören kimse yoktur. Onun için hiç kafana takma böyle şeyleri. Kaldı ki oradan buradan yorum okumasan PSU'nun kötü olduğunu(Ki bence değil) bile öğrenemeyecektin. Yani PSU sana herhangi bir belirti bile vermemişken sen kalkmış oradan buradan duyduklarınla kendine masraf çıkarıyorsun. Hiç gerek yok.
 

Geri
Yukarı