Noctua H1 termal macundan thermal grizzly Kyronaut'a geçmeye değer mi?

Zer0Malware

Hectopat
Katılım
30 Nisan 2019
Mesajlar
298
Çözümler
1
Selamlar,

Thermal grizzly Kyronaut'u çok merak ediyorum Noctua kullanıyorum ancak Gaming laptop olduğu için overclock yapmasam dahi oyunlarda çok ciddi ısınmalar olabiliyor oyunlarda 73-75 derece arası geziyor sıcaklık bu sebeple almak mantıklı mı? Noctua yerine thermal grizzly kyronaut kullansam ne kadar bir düşüş sağlarım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence çok fark olmaz 2-3 derece max. Sahsi fikrim. Çıkarımda bulunmam şu yüzden; Cooler master gel pro , Çooler master regular, artric mx i denedim aynı sistemde, 1-2 derece oynadı sıcaklıklar.
 
Ne kadar oldu macunu süreli ve laptop için ve 73 75 derece gayet iyi bir değer diye biliyorum.
6 ayda bir değişmek zorunda kalıyorum bu bölümde başka bir konum daha var modifikasyon yapmayı planlıyorum orada yapacaklarım daha detaylı bu arada orayıda okuyabilirsiniz. 73 ve 75 derece gayet iyi ancak ısıları olabildiğince azaltmam gerekiyor , ısıyı hızlıca cihazdan uzaklaştırmak için planlarım mevcut , MSI laptoplarda ki kronik bir sorun olan ısıdan dolayı klavyenin flex kablolarının çatlama mevzsunu yaşıyorum garanti bitme süresinden sonra genelde çoğu GP-GL modeli bu şekilde klavyelerinde belli tuşlar basmamaya başlıyor oyunlarda.
 
6 Ayda bir değişmek zorunda kalıyorum bu bölümde başka bir konum daha var modifikasyon yapmayı planlıyorum orada yapacaklarım daha detaylı bu arada orayı da okuyabilirsiniz. 73 ve 75 derece gayet iyi ancak ısıları olabildiğince azaltmam gerekiyor, ısıyı hızlıca cihazdan uzaklaştırmak için planlarım mevcut, MSI laptoplarda ki kronik bir sorun olan ısıdan dolayı klavyenin Flex kablolarının çatlama mevzsunu yaşıyorum garanti Bit'me süresinden sonra genelde çoğu gp-gl modeli bu şekilde klavyelerinde belli tuşlar basmamaya başlıyor oyunlarda.

Şuana kadar hiç laptop kullanmadığım için bilmiyorum fakat altına fan alıyorlardı herhalde. Bir de thermal grizzly condactonaut diye bir macun var, sıvı metal bir macundur ve ısı iletim değeri kyronautun yaklaşık sekiz katıdır. Fakat bazı donanımlarla uyumsuz olabiliyor ve yanlışlıkla çok sürerseniz kısa devre yaptırabiliyordu bilgisayarı. Onun hakkında bir konu açın bilen arkadaşlar varsa belki yardımcı olurlar.(Bütçeniz yeter mi bilmiyorum fiyatı 220 TL idi sanırsam)eğer uyumluysa bayağı bir işinize yarayabilir.
 
Şuana kadar hiç laptop kullanmadığım için bilmiyorum fakat altına fan alıyorlardı herhalde. Bir de thermal grizzly condactonaut diye bir macun var, sıvı metal bir macundur ve ısı iletim değeri kyronautun yaklaşık sekiz katıdır. Fakat bazı donanımlarla uyumsuz olabiliyor ve yanlışlıkla çok sürerseniz kısa devre yaptırabiliyordu bilgisayarı. Onun hakkında bir konu açın bilen arkadaşlar varsa belki yardımcı olurlar.(Bütçeniz yeter mi bilmiyorum fiyatı 220 TL idi sanırsam)


Sıvı metal kullanmayı planladım ancak soğutma bloğunun bir kısmı alüminyum ve bir kısmı bakır kaplama bu sebeple galyum etkisi yapacaktır yani kısaca alüminyum olan kısımlar gofret gibi eriyecektir. Alüminyum TX 14 cm çapa sahip çift fanlı soğutucuyu kullanıyorum bu halde öyle kısaca. Şurada yapacaklarımı detaylıca açıkladım ancak hala araştırıyorum bakır boruların etrafına iyice bakır blok + alüminyum bloklar yerleştirmeyi planlıyorum bu sayede alüminyum kanatlı heatsinkler ile ısıyı havaya daha hızlı atabileceğim. Bakır absorbe ettiğinden panel olarak kullanacağım buradan kafamdan geçen planları daha detaylı inceleyebilirsiniz: MSI GP62M 7RD LEOPARD 619-TR Soğutma Modifikasyonu
 
Sıvı metal kullanmayı planladım ancak soğutma bloğunun bir kısmı alüminyum ve bir kısmı bakır kaplama bu sebeple galyum etkisi yapacaktır yani kısaca alüminyum olan kısımlar gofret gibi eriyecektir. Alüminyum tx 14 cm çapa sahip çift fanlı soğutucuyu kullanıyorum bu halde öyle kısaca. Şurada yapacaklarımı detaylıca açıkladım ancak hala araştırıyorum bakır boruların etrafına iyice bakır blok + alüminyum bloklar yerleştirmeyi planlıyorum bu sayede alüminyum kanatlı heatsinkler ile ısıyı havaya daha hızlı atabileceğim. Bakır absorbe ettiğinden panel olarak kullanacağım buradan kafamdan geçen planları daha detaylı inceleyebilirsiniz: MSI GP62M 7RD LEOPARD 619-TR Soğutma Modifikasyonu

Anladım, bir de yine bütçeniz varsa thermal grizzly kyronaut Extreme diye bir macun var kyronautun bir üst modeli. 14.3 ısı iletim değerine sahip ona da bir bakabilirsiniz. Bu arada kafanızdakileri yaptığınızda sonucunu öğrenmek isterim.
 
Anladım, bir de yine bütçeniz varsa thermal grizzly kyronaut Extreme diye bir macun var kyronautun bir üst modeli. 14.3 ısı iletim değerine sahip ona da bir bakabilirsiniz. Bu arada kafanızdakileri yaptığınızda sonucunu öğrenmek isterim.
Evet o modelide gördüm onuda araştırıyorum içinde galyum varsa almaktan vazgeçebilirim , şimdi kafama asıl takılan mevzu alüminyum plaka üzerine bakır blokları yapıştırıp üstüne bakır veya alüminyum heatsinkleri yapıştırmak termal silikondan düşer mi diye merak ediyorum , sanırım termal yapıştırıcıyı aldıktan sonra soğutucu bloğuna bunları yapıştırıp 1 güne yakın bir süre işkencede bekletip 5-10 saat ters tutacağım, sıcaklık içinde evde ki kombi peteklerine yakın bir yere yerleştirip deneyeceğim bakalım düşecek mi düşmeyecek mi düşerse sıkıntı tüm planlar çöpe gidecek.
 
Evet o modelide gördüm onu da araştırıyorum içinde galyum varsa almaktan vazgeçebilirim, şimdi kafama asıl takılan mevzu alüminyum plaka üzerine bakır blokları yapıştırıp üstüne bakır veya alüminyum heatsinkleri yapıştırmak termal silikondan düşer mi diye merak ediyorum, sanırım termal yapıştırıcıyı aldıktan sonra soğutucu bloğuna bunları yapıştırıp 1 güne yakın bir süre işkencede bekletip 5-10 saat ters tutacağım, sıcaklık içinde evde ki kombi peteklerine yakın bir yere yerleştirip deneyeceğim bakalım düşecek mi düşmeyecek mi düşerse sıkıntı tüm planlar çöpe gidecek.

Yapıştırmayı yaptıktan sonra işkence yapmadan en az 1 gün bekletin bence tam yapışması ve kuruması için. Tabii onu araştırıp farklı bir bilgiye ulaştıysanız bilemiyorum.
 
Yapıştırmayı yaptıktan sonra işkence yapmadan en az 1 gün bekletin bence tam yapışması ve kuruması için. Tabii onu araştırıp farklı bir bilgiye ulaştıysanız bilemiyorum.
Aslında yapıştırıcı kaliteside önemli bu konuda , Murat şen'in şu videosunu izleyip kendi yapıştırıcımı yapsam mı diye düşünüyorum merak ediyorum ne kadar bir fark olacak , orada kullanılacak malzemeler ile daha iyi bir performans ve kalite elde edilebilir , çin menşeyli yapıştırıcılar genelde dandik oluyor bu konuya henüz tam karar verebilmiş değilim , kod yazarken klavyenin sıkıntı çıkarması kadar cins bir durum yok açıkçası.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı