50 Mbps internette düşük indirme hızı

Furkan Uçan

Hectopat
Katılım
24 Haziran 2018
Mesajlar
181
50 Mbps internet indirme hızım var lakin oyun veya herhangi bir şey indirirken 3 Mbps üstüne çıkamıyorum. İlk indire bastığımda 6 ile başlıyor, 3 saniye içinde 3 Mbps'ye düşüyor ve öyle devam ediyor. Ne yapmam gerekir?
 

Dosya Ekleri

  • 1610692990250.png
    1610692990250.png
    17,6 KB · Görüntüleme: 163
Son düzenleyen: Moderatör:
İndirme yaptığınız sunucular dolu olduğu için olabilir, ayrıca 16 mbps 2mb'dır, yani 50 mbps 6.2mb civarı olucaktır
 
Google'dan indiriyorsan internet download Manager kullan. Steam'den indiriyorsan sunucu kaynaklı bir problem yok. Steam ile alakalı değil kullanmış olduğun ISS ile alakalı.
 
İndirme yaptığınız sunucular dolu olduğu için olabilir, ayrıca 16 Mbps 2MB'dır, yani 50 Mbps 6.2MB civarı olacaktır.

6 Mbps olsa kafi zaten ama 3 oluyor. Ayrıca her zaman mı dolu bu sunucular? Günün hangi saatinde indirsem aynı.
Google'dan indiriyorsan internet download Manager kullan. Steam'den indiriyorsan sunucu kaynaklı bir problem yok. Steam ile alakalı değil kullanmış olduğun ISS ile alakalı.

İnternet sağlayıcım Turkcell Superonline.
 
Download işlemi sizin internetiniz ile dosyayı indireceğiniz sunucu arasında gerçekleşen bir alışveriştir.
İki tarafta alışverişte bant genişliği sunmaktadır. Sizin bant genişliğiniz 50mbps teklif ederken sunucu yoğunluktan ötürü size 20mbps teklif edebilir size o kadar genişlik ayırabilir.
Sizin tarafınızda download stabilizasyonu genellikle LAN kablosu ile sağlanabilir ancak sunucu tarafında işler öyle olmayabiliyor.
Yoğunluğa göre bant genişliği otomatize algoritmalar ile belirleniyor. Örneğin steamden 1GBps internet ile download yapmaya çalışırsanız alacağınız hız asla internetinize eş olmayacaktır.

Yapabileceğiniz şeyler ;
İnternetinizin stabil , pingsiz ve düzenli olduğuna emin olun.
İndirme işlemi yaparken bozulmaların olmadığı sistemleri tercih etmeye çalışın. Bunu tecrübe ederek zamanla öğreniyorsunuz zaten.
Wifi ile indirme işlemi yapmayın.
Olayı zorlamak istiyorum derseniz karşı sunucudaki ping değerlerinede bakabilirsiniz. Yüksek pingli sunucular genellikle download ve upload limitlerini düşük tutmak zorundadırlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı