Düşük FPS'in sebebi monitör olabilir mi?

Monitör yazılımsal, fiziksel olarak sisteminize bir Boost yapmaz, ekran kartı RAM işlemci gibi bir işlemi yoktur ancak sisteminiz monitörünüzün Hz (yenileme hızı)'nden fazla FPS alıyorsanız 144 FPS üzeri alıp 144 Hz monitör kullanırsanız daha akıcı görürsünüz (60-75 Hz monitörlere göre) eğer 240 Hz kullanıp 240 FPS üzerine geçemezseniz o monitörün akıcılığını yakalayamazsınız boşa para vermiş olursunuz yani kısaca FPS arttırmaz ama görsel şölen olarak akıcılık arttırır.

Düşük çözünürlükte sistem kendini zorlamadığı için düşük FPS verir diye gördüm, o yüzden sordum.
 
Arkadaşımda da hemen hemen aynı sistem vardı oda fps düşük diye kıvranıyordu,arkaplanda açık olmayan bir ben vardım.Belki bir ihtimal diye yazayım dedim.
 
MSI Afterburner'da sıcaklık ile ilgili bir ayar yapılmış olabilir, SS atar mısınız MSI Afterburner'ı.

Sistemi kutuladım eğer çözüm olabileceğine eminseniz açarım aksi taktirde boşuna açmış olurum. Tekrar paketlemek zor olur.
Monitörü değiştirince iki sistemde sorun bitti.

Sistem kendini düşük çözünürlükte zorlamıyor diye gördüm. Ayrıca benimle benzer sıkıntı yaşayıp monitör, kablo girişini değiştirip durumu çözen var. Ancak zaten HDMI girişli bir televizyonda denedim. Full HD olması veya monitör olması şart olabilir.
 
Sistemi kutuladım eğer çözüm olabileceğine eminseniz açarım aksi taktirde boşuna açmış olurum. Tekrar paketlemek zor olur.

Doğru düzgün ayarları görmeden bir şey diyemem ki. Attığınız SS'lerde GPU sıcaklığı hep 40 derecenin altında. Mesela bende GPU sıcaklık sınırı 85 derece, eğer 85 dereceye ulaşırsa MHz'yi düşürüyor sıcaklık artmaması için. Sanki sizde de 40 derece sınır konmuş gibi, ilginç bi durum tabi yanlışlıkla siz ayarlamış olabilirsiniz.
 
Bunu deneyip, MSI Afterburner'dan elinizle MHz atayabilirsiniz.

Anlamadım. Şu an sistem kutuda. MHz atayınca düzelir mi?

Doğru düzgün ayarları görmeden bir şey diyemem ki. Attığınız SS'lerde GPU sıcaklığı hep 40 derecenin altında. Mesela bende GPU sıcaklık sınırı 85 derece, eğer 85 dereceye ulaşırsa MHz'yi düşürüyor sıcaklık artmaması için. Sanki sizde de 40 derece sınır konmuş gibi, ilginç bir durum tabii yanlışlıkla siz ayarlamış olabilirsiniz.

Hayır, kesinlikle yanlışlıkla ayarlamadım. Ayararla oynamadığıma eminim. Ayrıca bu fotoğraflardan sonra sisteme temiz kurulum yaptım. Sonuç değişmedi. Eğer ki sistemin kendi kendine mu ayarı atamış olma ihtimali yoksa sistemi çıkarmayacağım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı