EVO Plus 500 GB 639 TL'ye düştü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya kaliteli de sanki SanDisk eşek SSD. Samsung ne kadar dayanırsa SanDisk'te üç aşağı beş yukarı o kadar gider.
Yorum yapmış olmak için yapmayın. Her ne kadar burda SanDisk haklı olarak beğenilmese de en iyi üreticilerden bir tanesi. Ki zaten SanDisk=WD.
 
Ya kaliteli de sanki SanDisk eşek SSD. Samsung ne kadar dayanırsa SanDisk'te üç aşağı beş yukarı o kadar gider.
Aradaki hız farkı genel kullanım ve oyunlarda işe yaramayacak. Bunun için neden aynı fiyata daha kalitelisini almayayım ki?
 
Neden daha hızlı az yer kaplayan ve kompakt olan bir SSD varken herif neden gitsin de SATA alsın?

1- " Daha uzun ömürlü ve garantili " olduğu için. ( SanDisk 200 TBW garanti verirken Samsung 300 TBW veriyor yani %50 daha fazla)
2- "Daha hızlının" hızını ne kadar kullanacaksın gün içinde sürekli veri taşıyan biri misin? Oyun oynarken ve günlük kullanımda, yani programların açılışı bilgisayarın açılışında NVMe ve SATA arasında neredeyse bir fark yok.
3- NVMe diskler daha fazla ısınıyor. Eğer anakartta soğutucu yoksa ekstra soğutucu almak gerekebilir.

Şu NVMe de yazan sayılar fazla o yüzden hızlıdır kafasını bırakın normal kullanıcı için arada bir fark yok denecek kadar az. Ha iş için alıyorsan zaten gidip bu modelleri alıyorsan "para kazanacağın" ürünü daha üst segment seçmelisin.
 
Daha kaliteli ve uzun ömürlüğü olduğu için olabilir mi?

860 EVO ile 970 EVO aynı garanti sürelerine sahip 500 GB modellerinde. Kalite konusunu bilmiyorum birisi yarısı boş plastik kutu, diğeri M.2 yuvasına yerleştirilen bir NVMe. M.2 yuvasına takılan düz SSD'ler de var ama o hızlarla yuvayı boş yere işgal etmek oluyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı