5000TL bütçe ile PC mi Xbox Series S mi?

Squarlyx

Hectopat
Katılım
21 Ocak 2021
Mesajlar
22
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ortalama 5000TL bütçem var.
Kullanacağım aletin uzun yıllar boyunca (en az 3-4 yıl) sağlam kalmasını istiyorum normalde şu sistemi toplayacaktım:
-Fsp 550W +89 PSU.
-Asus TUF Gaming GTX 1650 Super.
-Msi B460 A-PRO.
-Adata 3000MHz 8 GB RAM.
-Msi MAG Force 100r.
-i3 10100F.
-480GB M.2 SSD.
Normalde amacım bu sitemi toplamaktı fakat birkaç araştırmadan sonra bu sistemin çok dayanamayacağına dair bilgiler görmeye başladım.
Evde kötü olsa bile bir bilgisayar var o yüzden bende belki Xbox Series S almanın daha mantıklı olabileceğini düşündüm, fakat bu aletler sadece oyun oynatabildiğinden dolayı içime bir karamsarlık indi.
Benim günlük işlerimi halledebilecek aletler değil bunlar.
O yüzden açtım bu konuyu karar vermedim bir türlü hangisini almalıyım?

lütfen direkt "pc" veya "xbox" demeyin cevabınızı açıklayarak söyleyiniz.
 
Hocam. Aslında şu an bakınca Xbox Series S daha mantıklı durdu. Hem Gamepass sisteminin daha iyi olması ile, hem güncel bir konsol olması ile hem de toplayacak olduğunuz sistemden daha iyi olması nedeniyle bence Series S. Ve güncelik iş vs yapamazsın Xbox ile. Onu da göz önünde bulundur.
Gamepass PC'de de var.
 
Kesinlikle PC. 1650 Super, 1660Ti ile aynı performansı veriyor.
1660Ti da RTX 2060'tan %15 daha az performans veriyordu.

Kim güçsüz demişse, 3-4 yılı geçiremez demişse, net bu işten anlamıyordur.

Ayrıca, Gamepass PC'de de var. Hatta Microsoft tüm oyunlarını PC'ye de çıkartıyor. Bu yüzden her türlü PC.

Kaldı ki gündelik işler için de bire bir.
1650 Super ile 1660 Tİ nasıl aynı performansı veriyor? :)
 
O bilgisayar genel olarak iş yapabiliyorsa konsol derim ben. Konsol çok daha güçlü ve Game Pass var. Ama bilgisayar da seçebilirsin. Game Pass içinde her oyun yok sonuçta ama bayağı oyun var. Bilgisayar kadar çeşitli oyuna sahip olmadığı belli. Ek olarak bilgisayarda korsan oyun indirme gibi bir seçenek de var.
 
Gamepass PC'de de var.

Bu konsoldaki kadar iyi olduğu anlamına gelmez. Konsolun kütüphanesi çok daha iyi ve geniş. Ayrıca 1650S ile Xbox GPU sunu net bir şekilde karşılaştıramasak bile Xbox Series S kesinlikle daha güçlü duruyor. Gündelik iş vb için ise PC şartsa tabii ki PC. Ama amaç sadece oyun ise bence Xbox.
 
Stoklar düzelince eğer uzun sürer ise 3050 Ti, kısa sürede düzelir ise 5500XT 8 GB sistem toplanabilir. Stokların düzelmesini bekleyip PC toplayın derim. Zira Xbox'a çıkacak oyunların aynısı PC'ye de çıkacak. Ayrıca PS4 Pro'dan (saf güç) güçsüz olan bir konsolun 1440P'de uzun yıllar götürmesi (vaad edilmesi) kafamı az kurcalamıyor değil.
Hâlihâzırda şu anda 1080P oynatıyormuş çoğu oyunu.
 
Hocam, konsol hikayesi olan oyunlar, spor ve yarış oyunları için ideal. Uzun süre oyun desteği gelir. Fakat rekabetçi oyun, Online oyunlar için ideal değil. Hem Xbox One, hem PC kullanayorum. PC iyi değilse konsol alma derim. Gerçekten PC ihtiyaç. Elimdeki PC benim için yeterli olur diyorsanız, konsol alın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı