M.2 SSD ömrü bitti mi?

Bora0632

Femtopat
Katılım
22 Ocak 2021
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, benim bilgisayarım mavi ekran verdi sonra açılama sorunu yaşadım en son tekrardan Windows yükleyip açtım ve disk sağlığıma baktım 2 farklı uygulama kullandım birinde sağlığı %76 derken diğerinde %0 diyor. Sizce ömrü tamamen bitmiş midir? Bir de 2-3 saat kullanım sonrası mavi ekran verip disk hatası veriyor yeniden Windows yükleyip formatlarının halde.
 

Dosya Ekleri

  • 20210122_122547.jpg
    20210122_122547.jpg
    100,7 KB · Görüntüleme: 315
  • Screenshot_20210122-122508_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20210122-122508_WhatsApp.jpg
    44,4 KB · Görüntüleme: 314
SSD hakkın rahmetine kavuşmak üzere hocam. Önemli bilgilerinizi acil olarak yedekleyin. Her an gidebilir. Ama gitmeyebilir de. %0'ın altına düşüp çalışmaya devam edenler var çünkü. Sağlık kısmı pek doğru değil o yüzden. Siz bir Bad Sector taraması yapın ama HD Tune ile.
@Yenici Neden haha attın öğrenebilir miyim? Yanlış bir şey mi dedim? Zoruna giden ne?
 
Son düzenleme:
SSD hakkın rahmetine kavuşmak üzere hocam. Önemli bilgilerinizi acil olarak yedekleyin. Her an gidebilir. Ama gitmeyebilir de. %0'ın altına düşüp çalışmaya devam edenler var çünkü. Sağlık kısmı pek doğru değil o yüzden. Siz bir bad sector taraması yapın ama HD Tune ile.
@Yenici neden haha attın öğrenebilir miyim? Yanlış bir şey mi dedim? Zoruna giden ne?

Atamaz mıyım sana ne?
Şaka bir yana SSD'ye bad sector taraması yapmak çok zekice bir şey tebrik ediyorum.
 
Atamaz mıyım sana ne?
Şaka bir yana SSD'ye bad sector taraması yapmak çok zekice bir şey tebrik ediyorum.

SSD'nin ölme sebeplerin biri, bad Sector'ler yerine koyulacak yedek sector kalmaması. Ben de seni tebrik ediyorum.
 
Şaka bir yana SSD'ye bad sector taraması yapmak çok zekice bir şey tebrik ediyorum.
Sen çok zekisin ya. Daha SSD'ler hakkında doğru düzgün bilgin yok gelmiş beni yargılıyorsun. SSD'lerde de HDD gibi bozuk sektörler olur. SSD'de bunun karşılığı Bad Block'tur. Ve SSD'lerin bozulma sebeplerinden birisidir. Bir şey yazacakken araştırıp yaz!
 
Sen çok zekisin ya. Daha SSD'ler hakkında doğru düzgün bilgin yok gelmiş beni yargılıyorsun. SSD'lerde de HDD gibi bozuk sektörler olur. SSD'de bunun karşılığı bad block'tur. Ve SSD'lerin bozulma sebeplerinden birisidir. Bir şey yazacakken araştırıp yaz!

SSD'lerde bad sector olması neredeyse imkansızdır çünkü SSD yukarıdaki arkadaşın dediğinin aksine bad Sector'ün yerine başka bir şey koymaz sadece hasarlı sektörü kullanıma kapatır.
Edit:Yedek sektör kalmaması demek SSD'de yer kalmaması demek değil mi.
 

Geri
Yukarı