OMEN-15 Gaming Laptop Oyunlarda 90 Derece Isınması normal mi?

CptSpork

Hectopat
Katılım
16 Haziran 2019
Mesajlar
87
Merhaba 2 gün önce MediaMarkt'dan OMEN-15 aldım. (i7 8750h, 16 GB RAM, 1060 6 GB, 2 TB HDD + 256 GB SSD özelliklere sahip.) Memnunum ancak oyunlarda CPU 90, 94 derece oluyor. Bilgisayarın fanlarını yoğun bir şekilde çalıştırma modu "Comfort" var acmadigimda bir oyunda 97 dereceyi gördüm. Arkadaşım bu bilgisayarın daha düşük modelinden aldı, onda da olmuş 1 hafta sonra 90 dereceden 70 derece oynamaya başlamış. Sizce sorun bilgisayarda mı yoksa normal bir şey mi? Yardımcı olursanız sevinirim.
Ve 90-94 derece oynamak bilgisayara zarar verir mi? Gunde en az 6 saat oynuyacagim da.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Oyun sırasındaki verileri fotoğraf ya da video olarak bizimle paylaşırsanız daha verimli olur. Yalnız Cpu-Gpu Mhz, Cpu-Gpu sıcaklık ve kullanımı gibi değerleri paylaşmalısınız. Böylece performansı kesmeden mi bu değerlere çıkıyor yoksa aksi bir durum mu var anlayabiliriz.
Comfort modunu açtığınızda sonuçlar nasıl oluyor? O modlar oyunlarda cihazın soğutulması için var, özellikle kulaklık takar iken açmalısınız diye düşünüyorum.
Sıcaklığın zarar verme durumuna gelecek olursak; tecrübelerimden bahsedeceğim çünkü bu konuda kesin teknik bir bilgi söylenmiyor. Uzun süre giriş seviyesi bilgisayarımı yük altındayken yüksek sıcaklıklarda oynadım hiçbir problemle karşılaşmadım.

Ek olarak eğer bilginiz yeterli ise işlemciye undervolt yapabilirsiniz, böylece sıcaklık değerleri düşecek düşmese bile performansınız artacaktır.
Anladım hocam cevabın için teşekkür ederim. 60Hz 2060 olanından alacağım harici bir monitörüm var.
Yeni bir konu açmayı düşünüyorum. 3 gündür resmen PC'yi alamıyorum. Sadece PC değil alışveriş yapamıyorum 2 farklı hesaptan 3 farklı kartan 2 farklı bankadan denedim yok satın alamıyorum ne oldu anlamdım sinirlenmeye başladım artık.

Hocam dolar an itibariyle 7 ₺. Almadan önce biraz düşün derim. Ege bana ne kadar yardımcı olsa da ısınma konusunda ben arkadaşlarımın tavsiyesini dinlemediğim için pişmanım. 10.000 ₺'ye Gaming laptop alacağıma 3000 ₺'ye okul-iş için bir laptop alır, 7000₺'ye de güzel bir kasa dizerdim. Hem 2-3X performans alıyorsun hem de daha ucuz kasa. Ama illa Gaming laptop alacağım diyorsan omen almanı şiddetle tavsiye ederim. Ben almadan önce 1-2 yıl araştırdım Monster'lerden, ASUS'lara kadar baktım. Son kararım omen oldu. Monster'lerin ömür boyu bakımı olması güzel bir şey ama 144Hz ekranları 9ms, 60Hz ekranları 23MS olduğu için vazgeçtim. Omen'in kaç MS bilmiyorum, elbette laptop olduğu için fazladır ama egenin dediği gibi HP Türkiye desteği çok ilgileniyor. Kısacası Gaming laptop almayı düşünüyorsan kessinlikle OMEN almalısın.
 
Harici monitörden de 60Hz alırsın maksimum.

Cidden mi? Display Port ya da HDMI 2.1 vs çözüm sunmuyor mu?
Çözümü var mı?
Yoksa da çok dert değil.
Hocam dolar an itibariyle 7 ₺. Almadan önce biraz düşün derim. Ege bana ne kadar yardımcı olsa da ısınma konusunda ben arkadaşlarımın tavsiyesini dinlemediğim için pişmanım. 10.000 ₺'ye Gaming laptop alacağıma 3000 ₺'ye okul-iş için bir laptop alır, 7000₺'ye de güzel bir kasa dizerdim. Hem 2-3X performans alıyorsun hem de daha ucuz kasa. Ama illa Gaming laptop alacağım diyorsan omen almanı şiddetle tavsiye ederim. Ben almadan önce 1-2 yıl araştırdım Monster'lerden, ASUS'lara kadar baktım. Son kararım omen oldu. Monster'lerin ömür boyu bakımı olması güzel bir şey ama 144Hz ekranları 9ms, 60Hz ekranları 23MS olduğu için vazgeçtim. Omen'in kaç MS bilmiyorum, elbette laptop olduğu için fazladır ama egenin dediği gibi HP Türkiye desteği çok ilgileniyor. Kısacası Gaming laptop almayı düşünüyorsan kessinlikle omen almalısın.

Hocam inan ben de çok araştırdım. O kadar çok seçenek var ki başıma ağrıdı artık düşünmekten.
Şöyle ben aslında hep masaüstü almak istemiştim ve laptop alanlara masaüstü niye almadın diyordum. Tek işim oyun oynamak olmayacak. Bir abinin yanına yazılım, programlama ile ilgili konular hakkında öğrenmeye gideceğim. Daha üniye başlamadım üniye gideceğim zaman da laptop çok işimi görecektir. İlerde hayırlısı ile olmadı bir PC alırız. Sonuçta bilgisayarlar da bizim zevkimiz.
Omeni önerek benim içimi daha da rahatlattın teşekkür ederim. Yazılımsal olarak desteğe ihtiyacım olursa sorabilir miyim ya da nereden ulaşabilirim?
 
Son düzenleme:
Asus da alma bende FX504GD var. Boşta 88 derecede çalışıyor müşteri temsilcisine sorsan 100 dereceyi geçmezse sıkıntı yok geçerse zaten su kaynatmayı düşünüyorum. Hiç memnun değilim keşke kasa alsaymışım... Bi çözüm bulursan banada ilet.
 
İstek kutumda 20 tane istek var, stem nickini verirsen onaylayayım.
Edit : Onaylıyorum.
Arkadaşlar Çağrı'nın derdine derman olduk, iyi de arkadaş olduk. Bu konudan sonra Omen 15 laptoplar için NoteBook FanControl programında bir Config düzenledim ve ayrıca Undervolt rehberi oluşturdum. Undervolt rehberi şu an aktif. Fan configi ise daha sonra yüklenecek.
Merhaba dostum. Bende yeni aldığım HP Omen 15 2020 i5-10300h RTX 2060 model laptop var. CS GO yükleyip sıcaklığa baktığımda ortalama 85 derecelerde geziyordu ultra ayarlarda. Fps'yi düşürmeden bunu çözebilir miyiz? İntel 10th gen işlemcilerde undervolt olmadığını duymuştum konuyu görünce bir de sana sormak istedim.
 
Son düzenleme:
Whiseron#0619 hocam nickim bu. Benim laptopu o derecelere çekebilirsek çok iyi olur.

Kabul ettim isteği.
Undervolt olmadı maalesef 10.nesil işlemcilerde undervolt olmuyormuş. En azından benimkinde olmadı. 77 derecelere kadar düşürdüm sıcaklığı daha fazla düşürmek için ne yapabilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
HP destek çok yardımcı. Omen premium bir ürün olduğu için hiçbir sorununuzu (%95) çözmeden bırakmıyorlar. Format atmaya kadar herşeyi uzaktan sana yaptırabiliyorlar. Kimi sorunlar var onların da bilemedikleri, orada iş sana kalıyor. Ben şu an laptobumdan memnunum. 78 dereceyi geçmiyor ısısı. (Tabi benim yaptığım bir kaç işlem var yoksa 95 derecelerde). Ben HP çalışanı değilim, meraklının tekiyim sadece. Aldıktan sonra bana tabii ki danışabilirsin ama tüm sorularının cevabını verebileceğimi sanmam. Önerir miyim? Öneririm. Normalde bu fiyata 1500 daha koyup Asus'ta 1650 alabiliyorken (Temmuz 2019) HP'de 2060 aldım. Overclock yönünden performansı Asus'a göre düşük. Ama daha ucuza aldığımı ve güçlü bir sistem aldığımı göz önünde bulundurursak bu çok da etken bir madde değil. Konfigürasyonları saçma. Çağrı 1060 ve 144Hz ekran ile aldı, ben 2060 ve 60Hz ekran ile aldım. Gibi gibi

Çağrı şu an forumda inaktif. O model Türkiye'deki son bilgisayarı aldı. Macunu da sertleştiği için bilgisayar ne kadar tozsuz olsa da ısınıyor. Bakıma götürecek HP'ye. Onun yerine ben yazdım.
Hocam merhaba , rahatsız ediyorum, bir konu hakkında danışmak istiyorum. Hp Omen 17 CB1026NT Kullanıcısıyım,şuan için bir ısınma problemim olmadı, tabi sistemi yoracak çok fazla birley yapmadım,sadece gears 5 oynuyorum
İstek kutumda 20 tane istek var, stem nickini verirsen onaylayayım.
Edit : Onaylıyorum.
Arkadaşlar Çağrı'nın derdine derman olduk, iyi de arkadaş olduk. Bu konudan sonra Omen 15 laptoplar için NoteBook FanControl programında bir Config düzenledim ve ayrıca Undervolt rehberi oluşturdum. Undervolt rehberi şu an aktif. Fan configi ise daha sonra yüklenecek.
Merhaba rahatsız ediyorum, bir konu hakkında danışmak istiyorum.Hp Omen 17 CB1026NT kullanıcısıyım,şuan bşr problemim yok ama ileride belki undervolt işlemlerini yaparım ( hiçbir bilgim yok bu konuda ) rehber hazırladığınızdan bahsetmişiniz, byöe bir rehber var mı ? Teşekkürler
Undervolt olmadı maalesef 10.nesil işlemcilerde undervolt olmuyormuş. En azından benimkinde olmadı. 77 derecelere kadar düşürdüm sıcaklığı daha fazla düşürmek için ne yapabilirim?
Hocam undervolt olmadan nasıl düşürdünüz sıcaklığı ?
 
Merhaba dostum. Bende yeni aldığım HP Omen 15 2020 i5-10300h RTX 2060 model laptop var. CS GO yükleyip sıcaklığa baktığımda ortalama 85 derecelerde geziyordu ultra ayarlarda. Fps'yi düşürmeden bunu çözebilir miyiz? İntel 10th gen işlemcilerde undervolt olmadığını duymuştum konuyu görünce bir de sana sormak istedim.
Merhabalar, aynı dizüstünü ben de almak istiyorum ama oyunlardaki sıcaklık değerleri ve gündelik işlerdeki pil ömrü ne durumda acaba?Ve cihazdan memnun musunuz?
 
Merhabalar, aynı dizüstünü ben de almak istiyorum ama oyunlardaki sıcaklık değerleri ve gündelik işlerdeki pil ömrü ne durumda acaba? Ve cihazdan memnun musunuz?
(Benim laptop i7 rtx2060 olanından)
Merhaba zaten burada yazmıştım mayıs'ta alalı 1 yıl olacak neredeyse. Her tülü oyun oynadım diyebilirim. Sadece pil ve sıcaklığını sorduğunuz için ikisine cevap vereceğim. Öncelikle pil olarak oyun dışında gayet iyi oyun oynarken priz şart zaten performansta kayıp oluyor prizde olmazsa. Isınma konusuna gelince şu an yaptığım gibi webde dolaşma dizi film izlerken hiç ses ısınma sorunu yok. Ama oyun oynarken 87'yi görüyor. Çözüm olark bir tane soğutucu alırsanız o sorunda çözülüyor. Anlık olarak sıcaklık değerlerini atacağım ekran görüntüsü olarak. Sıcaklık dert değil. Güzel bir soğutucu ile gayet rahat oynuyosunuz oyunları. 83'ü geçmedi GTA 5'te, zaten CS:GO LoL Valorant tarzı oyunlarda hiç ısınma sorunu yok.

Ekran görüntüsü 2021-01-23 151431.png


(Arkada 4 tane pencere açık laptop 4 saattir açık)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı