Intel Iris iGPU Oyun Performansı Nasıldır?

son_goku

Kilopat
Katılım
23 Temmuz 2012
Mesajlar
4.981
Makaleler
12
Yer
İzmit
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Gerek tasarım, gerek taşınabilirlik gerekse pil ömrü açısından Haswell işlemcili Macbook Pro 13' ilgimi çekiyor. Ancak arada sırada oyun oynamak istediğim için (genellikle TESO gibi MMORPG'ler) Intel'in Iris iGPU'larının yeterliliği ile ilgili de şüphelerim var.
 
@Recep Baltaş peki Iris pro ile GT 750m arasında çizim programları açısandan nasıl bir fark vardır? Iris paylaşımlı olduğu için GT 750m ile arasında baya bir fark olucağını düşünüyorum ama bunla ilgili bilgi bulamadım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
13" Iris ile geliyor. Iris pro 15 inç'de var. Iris ile Iris pro arasında fark var. Bende macbook pro 13" 256 GB SSD'li model almayı düşünüyordum. 3999 TL'ydi zam gelmiş 4399 TL olmuş.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yani mühendislik gözüyle GT 60 videonuzu izledim. Youtube da K3100m vs 780m karşılaştırması var. Technopat kanalında da macbook incelemesi var. O sırada şey konuşuyorlar, render için cuda kullanılıcaksa 750M'li versiyonu alınır değilse iris pro iyidir gibisinden. Peki 750m çizim programlarında fark atar mı? Solidworks gibi yada designmodeler gibi catia-nx gibi.

Notebookcheck'de iris pro olarak solidworks performansında şu yazıyor, direk kopyalayıp yapıştırdım.-

Median : 16.7 (25%)-

GT750m modelinde öyle bi ibare yoktu. Bu yüzden 750m e denk olabilecek bir kart olarak gtx850m'i baz aldım. Onda da şu yazıyor.

Median: 6.8 (10%)-

Bu sayıların anlamını tam olarak bilmiyorum ama quadro kartlarda %45-50. Sonuç olarak iris pro solidworks de 750m den daha mı performanslı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hmm. Bende solidworks üzerinde çizim yapıyorum gt750m olan modelin fiyatı biraz yüksek o yüzden 13 inç hd iris olan modeli almayı düşünüyorum.
 
Bu konuda bilgim yok ama şunu söyleyebilirim: kullanacağınız program harici bellek gerektiriyorsa veya CUDA gerektiren uygulamalar kullanıyorsanız sürücüleri daha sık güncellenen NVIDIA GPU'lu modellere yönelmekte fayda var. GT 750M de eski. Apple çok geriden geliyor. Güncellenmesi gerek özelliklerin.
 
@Recep Baltaş Solidworks cuda kullanıyor mu bilmiyorum ama mesela quadro k3100m de cuda sayısı 780m deki cuda sayısından baya bi az.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu linkte 780m ile 3100m kıyaslanmış. Buna göre cuda kullanmıyor. Ama gpu üzerindeki RAM ve paylaşımsız olması önemli diye biliyorum. Şimdi bunları yazdıkdan sonra 750m öne çıkıyor fakat notebookcheck de iris pro nun solidworks performansı daha iyi gibi hatta 780m den bile daha iyi gözüküyor.

Hocam bu arada virgül sonrası boşluk bıraktım diye ceza almıştım sonra dikkat ettim boşluk bırakmadım yine ceza aldım. Daha sonra virgülden sonra boşluk bırakın nedeniyle tekrar ceza aldım 3 hafta :( Yanlış anlamayın amacım şikayet değil ama hangisini yapmam gerek bilmiyorum. Boşluk bırakmalımıyım? Bırakmamalımıyım? Yada virgül kullanmayım en iyisi :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@Silinen üye Yanlış bir şey yaptığımı düşünüyorsan "Rapor Et" butonu var. Ona basıp şikayet et, moderatörler ithamımda, tavrımda ya da dediklerimde bir yanlışlık görmüşlerse gerekeni yaparlar. Her ay 900 sayfa kitap okuduğunu iddia eden birinin yazım kurallarından haberdar olmaması mümkün değildir.

Not: Ben bu yorumu yazarken moderatörler mesajları başka bir başlığa taşıdıkları için anlamını yitirdi.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı