Q8400 sistem mavi ekran veriyor

Ramazan5215

Decapat
Katılım
20 Aralık 2020
Mesajlar
102
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle selamün aleyküm arkadaşlar. Bilgisayarım CS, Valorant oynarken 1-2 saat içinde reset atıyor, mavi ekran veriyor. Ama hikaye oyunları oynarken 2 gün oynasam bile sorun olmuyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Mavi ekran 0'da kalıyor, ilerlemiyor ve minidump dosyası oluşmuyor. Sorun tam olarak nerede, çözemedim. Yardımcı olur musunuz?
Ekran kartı: AMD Radeon R7 240 sıcaklık 40 derece.
İşlemci: Intel Core Duo Q8400 sıcaklık 60 derece.
Anakart: ASUS P5G41TMLX sıcaklık 34-36 derece.
6 GB RAM. (Farklı RAM'ler denendi, sorun devam ediyor)
350W PSU.
 
Sadece oyunlarda mavi ekran vermesini nedeni galiba oyunlara ait olan Anti Cheat yazılımı. Yani Valorantın Vanguard gibi Anti Cheat yazılımı sorun çıkartabilir. Bu yüzden mavi ekran alma şansın var.

Ek olarak CS:GO Easy Anti Cheat yazılımını kullanıyor. Bu da sorun çıkartabilir.
 
Sadece oyunlarda mavi ekran vermesini nedeni galiba oyunlara ait olan anti cheat yazılımı. Yani Valorant'ın Vanguard gibi anti cheat yazılımı sorun çıkartabilir. Bu yüzden mavi ekran alma şansın var.

Ek olarak CS:GO Easy Anti-Cheat yazılımını kullanıyor. Bu da sorun çıkartabilir.

Peki bunun önüne geçmek için yapabileceğim bir şey var mı?
Ben şöyle bir varsayım düşünüyorum ve yorumunu bekliyorum.
Normal oyunlarda ekran kartı kullanımı 90, işlemci kullanımım ise 40-50 arası oluyor ve sıkıntı çıkmıyor. Ama mesela Valorant'ta işlemci kullanımı %100 oluyor ekran kartı ise 40-50. işlemcinin 95 W kullandığını ekran kartının ise 35 W kullandığını öğrendim. Bu yüzden sorun PSU da olabilir mi sizce? PSU 350W ama eski bir PSU. Resmini bırakıyorum.
 

Dosya Ekleri

  • image.jpg
    image.jpg
    229,1 KB · Görüntüleme: 18
OCCT'nin başka sürümleri ile deneyebilirsin. Ama başka sürümleri nereden indiriliyor bilmiyorum. Eğer bulursan güvenilir bir yerden bulmaya çalış.

Galiba hatalı olan sürüm 7.2.5 bu.
 

Geri
Yukarı