TurkNet'te fiber var mı?

Türknet'in diğer ismi GigaFiber olan kendine ait, kendinin tarafından döşenen fiber altyapısı var. Öte yandan Türk Telekom'un döşediği fiber altyapı üzerinden de hizmet veriyor.
Ama bunların binaya giriyor olması önemli asıl.
 

1611762268734.png


Ben de TurkNet'e geçmek istiyorum. Sorgulama yaptım böyle yazıyor. Geçiş yapamaz mıyım?
 
Her yerde yok hocam. Genelde sağlayıcılar, Türk Telekom ve Super Online üzerinde santral kurarlar. Böylece fiber internet hizmeti vermektedir. Sıkıntı olmaz. Fiber altyapı varsa kullanabilirsiniz.
 
Yani daha az veya daha üstünüde alabilirim ki bana daha hızlı olacak gibi geliyor inşallah öyle olur.
Sayfanın altında kaç Mbps hız alabileceğiniz yazar. Oradan kontrol edebilirsiniz. Diğer servis sağlayıcıların sitelerinden de sorgulama yaparak bilgi edinebilirsiniz.
 
Sayfanın altında kaç Mbps hız alabileceğiniz yazar. Oradan kontrol edebilirsiniz. Diğer servis sağlayıcıların sitelerinden de sorgulama yaparak bilgi edinebilirsin.
*** Madem 35 alabiliyorum, neden 100 Mbps tanımladınız demeyin, altyapınız geliştikçe hızınız otomatik olarak artsın istedik.
*** Madem 35 alabiliyorum, neden 100 Mbps tanımladınız demeyin, altyapınız geliştikçe hızınız otomatik olarak artsın istedik.
 
Genelde sağlayıcılar, Türk Telekom ve SuperOnline üzerinde santral kurarlar.
Tracert yapmak bundan önemli. Türknet, kendi döşediği altyapıyı doğrudan kendisi kontrol edip (isteyene) ayda 270 TL'ye 1 GBPS Download sağlıyor. Altyapı döşeyen firmalar bir ara sadece kendi fiber altyapısından hizmet veriyordu. Şu anda Türk Telekom FTTH altyapıdan; Türk Telekom, Millenicom, Netspeed, Fixnet, Comnet kullanılabiliyor diye biliyorum. Öte yandan Türk Telekom (FTTH - FTTB) altyapı ile bunlara ek olarak Gibirnet, Oris, Vodafone Fibermaxx'in hizmet verdiği söylenmiş. Ama VAE olduğu için kontrol Türk Telekom'da. 100 MBPS Download 8 MBPS Upload'dan fazlasını alamıyorsunuz Türk Telekom fiber altyapı ile.

Kısaca yaşadınız demek. 100/50 hızlara kadar 85 TL'ye alabilirsiniz.

Kendi altyapısı var demek. Forumdaki Turknet altyapısı kullananlara memnun olup olmadıklarını sorabilirsiniz.
Ben sorgulayınca da tebrikler aktif altyapımızdasınız diyor ama mahallemde herhangi bir firma fiber hizmeti sunmuyor. Altyapı 1990 yılındaki PTT dönemindeki ev telefonu kablolarından ibaret ama bana 100 MBPS'e kadar Download, 100 MBPS'e kadar Upload tanımlayacağını ve 75 alabileceğimi vaadediyor ama herhangi bir firma konutlara fiber altyapı sunmuş değil.
İlçemin; ev telefonu santrali, Internet santrali, TT Mobil santrali bizim binanın karşısında olması nedeniyle mi (Extranet hariç) tüm sorgu sitelerinden 75- 76 çıkıyor bilmem.
İlçemde VodafoneNet'in kendine ait bir altyapısı yok. Türknet tarafından döşenmiş bir altyapı yok. Turkcell'in döşediği evde Internet altyapısı yok. Türksat'ın ilimin tamamında altyapısı yok. Millenicom'un döşediği bir altyapı yok. Diğer firmaların Türkiye'de zaten bir yere altyapı döşediğini görmedim.

@NoiceRUSS
Bazı üyeler yanlış bilgilendirme yapmış. Aktif altyapımızdasınız diyorsa, aktif altyapı dediği şey YAPA'dır. Yani eve gelen altyapı aynı bakır altyapı. Her zamanki Telekom'dan hizmet aldığınız standart altyapı. Büyük ihtimalle altyapınız VDSL2 destekliyor. YAPA altyapıya geçirilme işlemini şu şekilde gerçekleştirirler: Sizin hizmet almış olduğunuz porttan hattınızı çıkarırlar. Türknet'in kendisine ait porta bağlarlar. Hattıız, tesisatınız falan kaldırırsa kullanabilirsiniz.
Mesela bizim burada devreye alındığında duyurusu yapılmadığı için VDSL2'yi çoğu ev Interneti kullanıcısının bizim burada kullanmadığını düşünürsem, eğer santralde gerçekten varsa Türknet'in kendi DSLAM'ı boş boş çalışıyor bile olabilir.
Gerçi hak veriyorum. Bizim ilçede yeni model saha dolabı yok. Saha dolaplarının tamamı taş devrinden kalma. Saha dolabı ve direk ile hizmet alanlar, isteseler bile nasıl kullanacaklar ki VDSL2'yi?
 

Geri
Yukarı