Passat lüks araba mı?

Almanlar yüzüne bile bakmaz şu arabanın Clio bile olmuş 250 Clio'nun 250 olduğu ülkede Passat lüks olur tabii 2 tanede devlete alıyorsun.
 
Yurtdışında 19000 dolara görmüştüm ucuz bizim passata verdiğimiz paraya Ferrari'ye biniyorlar tabii ki yeni modellerine. Orta sınıf araba.
 
Son düzenleme:
Hayatımda gördüğüm en seviyeli ama en saçma tartışmaydı :D Konu Passat ve nerelere geldi. Bir an bana bile gelecek diye korkmadım değil.
Olur arada oyle, bunun 10 katı sertlerini yaşadık, bir sey degil bu. Karşılıklı inatlasma olunca mevzu uzuyor.
 
@Ercan OZAN Çocukmuşum gibi tamamen "seninle muhatap olmayı kestim" anlamına gelen bir şey yazıyorsan buna karşı tepki de alırsın. Bu akşam başlarda ikinizin benim söylediğim nüansı anlamamak için diretip verdiğiniz cevaplara karşı başta alttan alıp kendimi anlatamadığını fark edip anlatma şeklimi değiştirmeme gerek yokmuş. Nasılsa anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Sizler objektif yaklaşmadınız, üstüne sanki konuşulan şey bir maçmış gibi birbirinize tezahürat edecek duruma geldiniz, ben olayın farklı yönünü gösterip bunu tek marka üzerinden düşmanlıkla götürmek yerine objektif bakıp rakibinin de aynı durumda olduğunu görün diyorum. Ondan sonra sabit fikirli ben oluyorum.

Hiçbir kurumsal büyük firma kullanıcı kitlesinin dışına çıkmak istemez, bunun için de 2 yöntemi birden uygularlar.

1- Algıyı kendi sahip oldukları üzerinde yoğunlaştırmaya çalışırlar.
2- Karşısındaki kendilerini tercih eden ve etmeyen kişilerin tercihlerini gözlemleyip sonraki yılda ona göre reaksiyon alırlar. Tıpkı 2 hava yastıkla getirdikleri Polo konusundaki farkındalığın artması ve bunun karşılığını da kötü şekilde aldıklarında değiştirdikleri gibi.

Sizler kullanıcı kitlesini, kullanıcı tercihlerini, ülkenin maddi olanaklarını tamamen göz ardı edip üstüne tamamen objektiflikten uzak marka düşmanlığı yaparak konuya cevap verdiniz. Benim dediğim farklı ne var? Passat lüks mü? Hayır. Passat fiyatına değer mi? hayır. Tek dediğim olaya taraflı baktığınız ve bunu bir ürün düşmanlığından ibaret olarak görmeniz. Sizler ya da ben X donanım yokken o arabayı almıyor olabiliriz ama demek ki alan bir kitle (Passat kitlesi) var ki onlar da buna göre ticari konumlandırma yapıyorlar. Sana göre bana göre balon, birilerine göre değil işte ne yapacağız?

@326001 Fanatiklik yapıldığı zamanki gibi gereksiz olduğunu düşündüğüm objektif olmayan bir düşmanlık yapıldığı zaman kabullenmiyorum. Peugeot'ya da konunun girmesinin tek nedeni marka algısı olarak VW'in tam karşısında konumlanmış olması. Konu Citröen olsaydı Skoda da girerdi kıyaslamaya mesela.
 
Sana göre bana göre balon, birilerine göre değil işte ne yapacağız?
Aynı donanım yurt dışında karşılık gelecek değerde satılsa yüzüne bakılır mı? Bir ton özellikle yüzüne bakılmıyor, bırak bakılmayı yuhlanır. E şimdi biz kullanıcı kitlesine laf edince de kullanıcı kitlesine göre arabaya kötü diyorsunuz diyorsun. Alakası yok. Anlamadığın 2 nokta var.

1- Bu arabayı bu donanım ve bu fiyatta sadece bizim gibi fanatiklerin ülkesinde satarsın. Bu arabanın kaliteli olduğunu göstermez, kitlesinin bağnaz düşüncelerini, fanatikliğini gösterir. Zira 30 üstüne dolu Superb var diyorsun. Bir ton donanım için 30 bin vermek fazla mı yani, adam 370 bin veriyor, 30 daha verir 370 veren. Ama manuel klimaya razı oluyor çünkü beynine işlemiş o ben Passat'a bineceğim illeti.

2- Ben sana kötü bir şey demedim ama sen ihaleyi benim üzerinde patlattın. Ondan sonra da şaka yollu büyüksün dedim, alttan aldıkça üste çıkmaya başladın. Bu da benim hoşuma giden bir şey değil.
 
Ben pek düşünmüyorum 250-300k passata vericegime 150-200 veririm amerikan tankı chrysler 300C ye binerim daha lüks daha güçlü daha yakışıklı bir araca binerim.
 
1- Bu arabayı bu donanım ve bu fiyatta sadece bizim gibi fanatiklerin ülkesinde satarsın. Bu arabanın kaliteli olduğunu göstermez, kitlesinin bağnaz düşüncelerini, fanatikliğini gösterir.
Aynen öyle. Bu konuyu buraya getiren kişi benim çünkü benzer durum X/Y/Z donanımları için değil ama A/B/C donanımları için marka olarak rakibinde de mevcut diyerek senin VW karşıtlığına cevap verdim. Bence gereksiz, sana bana hitap etmiyor, kriterleri farklı kişilere uyuyor ya da bir modelinin zombi kitlesi var diye objektiflikten uzaklaşmanı anlayamıyorum.

2- Ben sana kötü bir şey demedim ama sen ihaleyi benim üzerinde patlattın. Ondan sonra da şaka yollu büyüksün dedim, alttan aldıkça üste çıkmaya başladın. Bu da benim hoşuma giden bir şey değil.
Bu benim hiç aklıma bile gelmedi, sadece birbirinize tezahürat edecek duruma gelmeniz gereksizdi. Maç yapmıyoruz, burada karşılıklı bir şeyler anlatıyoruz.
 

Geri
Yukarı