Arch da yapılmaması gerekenler?

277726

Hectopat
Katılım
3 Eylül 2019
Mesajlar
1.944
Makaleler
4
Çözümler
16
Manjaro'nun Arch tabanlı olduğunu öğrendikten sonra stabilite sorunları yaşamamak için araştırmaya başladım ve şöyle bir video buldum:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kısaca dediği şeyler sürekli güncelleme yapmamak ve en önemli olan şey timeshift kullanmak. Tabii ki bir de LTS kernel kullanılmasını öneriyor. Başka yerlerden öğrenebildiğim şeyler de uygulama yüklerken AUR yerine official ya da flatpak kullanmak. AUR depolarına genellikle güvenlik konusunda güvenilmediğini öğrendim ama ne kadar doğrudur bilinmez. Bir de eğer bildiğiniz şeyler varsa ve bu konu altında paylaşırsanız çok sevinirim. Manjaro'yu gerçekten beğendim ve stabil bir hale getirirsem ömür boyu kullanmayı planlıyorum.
 
AUR pek güvenli değil, orası doğru. Fakat snapd ile de çile çekilmez. Flatpak daha iyi duruyor.

SystemD'ni bozacak şeyler yapma ve LTS kernel kullansan yeterli.

Bir de sakın "/" dizinini silme :D
SystemD ne gibi şeyler ile bozulabilir ? Şahsen benim systemd zaten bozulmuş olabileceğini düşündüğüm için şimdi LTS kernel geçmeye çalışıyorum :) .
 
İlk geçtiğimde ben de bu tarz videoları izlemiştim. LTS kullanıyorum fakat onun haricinde ek olarak hiçbir önlem almadım. AUR'un tek kötü yanı kurulumunun uzun sürmesi. Bugüne kadar yüzlerce AUR paketi indirdim. out of date olarak işaretlenmiş olanları ve çok az oy almış olanları kullanmadığın sürece sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. Ek olarak sudo pacman -Sy komutunu kullanman önerilmiyor. Hatta Archwikide de "never run pacman -Sy" diye yazar.
 

Geri
Yukarı