Miningcilere kin kusma sebebiniz nedir?

Niye sövesiniz ki? Adam parasını verip yasal yollardan elde etmiş ürünü. Bazen yeni çıktığı için Migros'ta Ülker beyaz çikolatalı gofret kalmıyor bu bana sövme hakkı veriyor mu?
Farklı şeyler, bu çikolata 900 TL olsun ve stok olmadığı için fiyatı 2000 TL çıkarılsın ve ne hikmetse bu çikolata ayda 200 TL kazandırsın, ardından 3 ay sonra çikolata kararınsdan vaz geçsin ve senden her ay 50 TL istesin.

Sen bu çikolatayı biri yemesi için sattın fakat oda ne? Çikolata artık bozuldu ve sen bunu çok iyi gibi 900 TL'den 2. El olarak sattın.
 
Donanım arşivi videosundan alıntı yapmışsın kanka anlıyorum ama alakası yok. RTX 3070 ve üzeri kartlar birçok insanın ulaşabileceği kartlar değil, hele böyle bir ekonomi içerisinde.

İnan o videoyu da izlemedim :) Alıcı olarak sizlerde haklısınız satıcıda ürün hızla satılıyor diye fazla kazanmak için fazladan fiyat bindiriyor olabilir mi?
 
Neredeyse her konuda görüyorum, çoğu kişi saydırıyor miningcilerin Allah belasını versin bunlar yüzünden ekran kartı alamıyoruz bilmem ne bilmem ne saydırıyorlar da saydırıyorlar.

Onlar da sizin, bizim gibi ekran kartı alıyorlar. Bu kadar kin kusmanızın sebebi nedir? Size ne kadar ekran kartı lazımsa onlara da lazım ki alıyorlar. Miningciler size niye alıyorsunuz bizim kartımızı diyorlar mı? Ekran kartı sadece günlük kullanıcı veya oyuncular için mi üretiliyor?

Bencillik bu kadarı.

Hiçbir hakarette bulunmadım fakat onlar ekran kartı aldığı zaman birden fazla alıyorlar ve bu tek bir kullanıcının eline geçiyor. Hem stok eriyor hem de kendileri para kazandıktan sonra kartlar pert gibi bir şey oluyor ve 2. el de satamıyorlar(mining yapılmış kartı ben almam şahsen). Fakat biz aldığımızda bir tane alıyoruz ve kendimiz şahsi kullanıyoruz, eğer temiz kullanırsak 2.elden de satıp başkalarının kullanmasına olanak tanıyoruz. Ben sadece stok ve kartların 1-2 sene kullanılıp kenara bırakılmasından şikayetçiyim. Miningcilere özel kart çıksın onu kullansınlar. Bunların dışında ben kimsenin para kazanmasına garez değilim.
 
Ekran kartları hakkında bilgiye sahibim ve bilgilerime dayanarak söylüyorum;

Mining'den asla kar edemezsiniz, sadece olduğunuz yerde sayarsınız nedeni şudur ki ETH, etc ve monero gibi madenler 6-7 ay gibi bir süre kar için uygun değildir şu an 3-4 ay sonra bu madencilikler elektrik parasını çıkaramayacak, buna artı olarak piyasa yükseltme var, şu an bir RX 580 8 GB en düşük 2700 TL bu kart emin olun aralıksız mining sonrası 10 kart mevcut ise 5 tanesi çizgi atımı, WattMan ve dama masası gibi birçok arıza verir yani bu kartlar hurda olur ve 300-400 TL eder, ha buna 4 ay sonra düşecek olan RX 580 fiyatları da dahil edelim bundan 3-4 ay sonra mining düşecek ve 1 RX 580 8 GB neredeyse 1000 TL barajına gelecek, bu kartı minining için kullandığınızı söylerseniz değeri düşecektir, isterseniz mining yapmadım diyerek satabilirsiniz fakat alan kişi bunu anlarsa başınıza bela olur.

Şimdik bir RX 580 8 GB aralıksız çalışırsa aylık 250 TL kar bırakır 4 ayda 1000 TL yapar, siz bu kartları piyasa düşeceği için 1000 TL satacaksınız hatta bir kısmı bozulacak. 700 TL zarar ettiniz ve teknoloji harikası minnoş ponçik ekran kartlarının ömrünü kısalttınız.

Daha ne söylememi istersin?

Bencede hocam. Bu gözler 400 TL'ye 1.5 sene miningli RX 570 4 GB gördü. Hepsi öyle olacak. Kartlar bozuldukça, gelen gideri karşılamayınca piyasa yavaş yavaş dibi görür. Aslında bir yandan söverken bir yandan da teşekkür etmek lazım. Onlar sayesinde 1 dönem fiyatlar uçsada. Diğer dönem dibin dibine girip alım fırsatı veriyor. Sun is coming. They sink. (kesin yanlış yazdım ama neyse
)
 
Farklı şeyler, bu çikolata 900 TL olsun ve stok olmadığı için fiyatı 2000 TL çıkarılsın ve ne hikmetse bu çikolata ayda 200 TL kazandırsın, ardından 3 ay sonra çikolata kararından vaz geçsin ve senden her ay 50 TL istesin.

Sen bu çikolatayı biri yemesi için sattın fakat oda ne? Çikolata artık bozuldu ve sen bunu çok iyi gibi 900 TL'den 2. El olarak sattın.
Buna zaten bende karşı çıkmıyorum. Yukarda da belirttiğim gibi fakat yasal yollarla satın alınmış karşılığı verilmiş bir ürün için kimsenin kimseye sövme hakkı bulunmuyor bundan bahsediyorum. Adam hakkıyla almış ve isterse İnternet kafe açsın isterse sergi kursun veya isterse mining yapsın burasına kimse bir şey diyemez ki. Diğer dediğiniz çikolata bozulduktan sonra 900 TL'ye satma olayı zaten karakter, şahsiyet meselesi.
 
İnan o videoyu da izlemedim :) alıcı olarak sizlerde haklısınız satıcıda ürün hızla satılıyor diye fazla kazanmak için fazladan fiyat bindiriyor olabilir mi?

O Allah'ın emri kankam. Ceza almayacağımı bilsem başta zaten üreticiye ve aracıya söverim. Çok şükür biraz önüne geçiyorlar ama hazır sistem alma şartıyla, eskisi gibi parçaları kendim kovalayayım ve birleştireyim mantığı kalmadı. NVIDIA para köpeği bir firma, istese bu stok sorunu problem olmaktan çıkar ama adamlarında işine geliyor, ikinci dalgada piyasaya sürülecek olan kartları daha tuzlu fiyatlara satacaklar.
 
Kart geldiği gibi 50-60 tane aldıkları için olabilir mi acaba?
Ee? Miningciler almasa oyuncular alacak. Ne fark ediyor? Şu an mining diye bir şey olmasa ortada yine ekran kartı yok.
 
2020 yılı boyunca neredeydi akılları da 2021 Ocak ayını beklediler sistem kurmak için? Bedava parasına satılıyordu tüm ekran kartları. Efsane Cuma'dan tut en son Aralık ayına kadar indirim vardı. 2017-2018 dönemine yaşın yetmediyse kusura bakma hesabını önceden yapacaktın. Bitcoin ve Ethereum tavan yaptıktan sonraki 1 hafta yine ekran kartları vardı piyasada ileri görüşlü olup tutup alırdın. 50-100 TL ucuza bulurum diye aylarca sistem dizmeyi erteleyen ölücü ruhu bir yerde patlar. Mining kısmına gelirsek elektrik faturası şu anki kazancın yanında hissedilmiyor bile, o kartları da piyasada rahat rahat okuturlar. 1050 Ti denen çöpe ikinci elde 1200 TL çekilen piyasada RX 570 8 GB kimsenin elinde patlamaz merak etmeyin.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı