Türkiye'de konsollara öcü gibi bakılması

Ekonomi ile ilgili. Konsol dediğin sadece oyun oynamak için yapılmış olup bunun haricinde medya içeriği tüketebilmeni sağlayan elektronik alettir. Dediğin kafada olan insan şu şekilde düşünüyor: Şimdi 7000 lirayı sadece oyun oynamaya yarayan alete mi vereceğim? Üstelik bir de her bir oyununa 500+ para mı dökeceğim? PC'nin sağladığı imkanlar çok daha fazla...
Bu şekilde düşündükleri için de adama haksızlık edemeyiz. Tamamen ekonomik sebeplerden ötürü durum böyle.
 
PC bence f/p olarak çok daha mantıklı ama sadece konsolda oynanan çok güzel oyunlar var (Uncharted serisi, The Last of Us, God of War vs.) bence bu yüzden hem PC hem de konsol alınmalı ama tr şartlarında bu hayal malesef.
 
Hayatımda gördüğüm en saçma tartışma. @Lockheed alınma.
İsteyen istediğini alır. Biri PC ister, hem oyun hem işlerini halleder. Biri tam oyuncudur. Aklı fikri oyundur, en yüksek grafiklerde oyun oynamak ister. Konsol alır. Bunu bile tartışmaya çevirmişsiniz.
Benim amacım tartışma değil. Benim amacım konsol oyuncularını köylü, PC oyuncularını kral sanan tipleri ortadan kaldırmak. Mesela bu:
1612438737947.png
 
Bir de konsola tek oyun gözüyle bakmayın. Çoğu insan PC de mavi ekran oyun hatası vs. Almamak için de PS alıyor. PS'de de var hata ama PC'ye göre çok az. Mesela benim çoğu arkadaşım PC de bir mavi ekran yese kafayı yiyen insanlar. Adam sırf watman hatası yok mavi ekran uğraşmayım diye PS alıyor. Kafa daha rahat oluyor tabii.
 
Gerçekten PS Store'a benziyor attığınız yer...
Ayrıca PS Store'da 2 oyun dışında 469 lira üstünde oyun yok. İndirimlerde özel oyunlar 84 liraya kadar düşüyor.
Xbox Store'da durum daha iyi, PS Store'da 469 lira olan oyun Xbox Store'da 260 lira.

Vallahi biz konsol oyuncuları olarak 720P'yi 15 sene önce PS3 ve X360 nesli ile bıraktık, sizin de bırakmanız dileği ile...

Siteye girer girmez 640TL'lik Hitman 3 çıktı karşima.
Buyuk bir fanboysunuz.
 
Büyük bir fanboy mu? O Deluxe Edition.
1) Fanboy demek kullandığı aleti körü körüne övmektir. Ben hem PC hem PS4 hem XSX hem Nintendo Switch kullandım, kullanıyorum. Bunlardan birini körü körüne övme ihtiyacı neden duyayim?
2) PC fanboy olduğunuz aşırı belli. Deluxe Edition olup olmadığını bile söylemiyorsunuz...
Gerçekten konu sadece tartışma çıkarmak veya kendi içini rahatlatma gibi bi amaçla açılmış gibi gözüküyor.
 

Geri
Yukarı