MX 130 düşük FPS değerleri

Blondie

Decipat
Katılım
9 Şubat 2020
Mesajlar
2.946
Makaleler
1
Çözümler
5
MX 130,
8 GB RAM,
i5 10210u
240 GB SSD.

Cihazı alalı 5-6 ay oldu. Bu sistem ile izlediğim benchmark'lara göre daha düşük FPS alıyorum, drop giriyor sürekli. alıyorum. Hatta bazı videolardaki işlemci bundan daha kötü olsa bile. Sizce neden? Termal macun veya soğutucu mu gerekli?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
MX 130,
8 GB RAM,
i5 10210u
240 GB SSD.

Cihazı alalı 5-6 ay oldu. Bu sistem ile izlediğim Benchmark'lara göre daha düşük FPS alıyorum, drop giriyor sürekli. Alıyorum. Hatta bazı videolardaki işlemci bundan daha kötü olsa bile. Sizce neden? Termal macun veya soğutucu mu gerekli?

Sıcaklık kilidi var onunla alakalı. RAM'le alakalı değil. Kontrol edin isterseniz MSI Afterburner ile. Sıcaklık arttığı anda clock hızları çakılıyor.
60'dır büyük ihtimalle. Onu artırmanız lazım. Nasıl yapıldığını hatırlamıyorum. Fakat tavsiyem oyun oynamayın veya soğutucu alın. Fanınız az olduğu için sıcaklık çok artacaktır.
 
Bir de o kadar oyunu SSD atmak zor FPS düşmesi diyorsan HDD yüzündendir.

Dostum abartma alakasi yok buradaki tum oyunları 8 GB RAM ile gayet rahat oynar.

Sadece GTA 5 bile 10GB RAM kullanıyor

Bilmem anlatabildim mi? Sıcaklıkla da alakası olabilir eğer fazla ısınıyorsa cihaz ekran kartı daha fazla ısınmaması için performansı düşürür ama artık 8 GB RAM hafiften yetersiz kalmaya başladı
 
GTA 5 SSD'ye kurulu onda da aynı problem var.

Peki oyun direkt mi kasıyor yoksa bir 15dk falan sonra mi?
Bilmem anlatabildim mi? Sıcaklıkla da alakası olabilir eğer fazla ısınıyorsa cihaz ekran kartı daha fazla ısınmaması için performansı düşürür ama artık 8 GB RAM hafiften yetersiz kalmaya başladı.

GTA 5 4 GB RAM bile oynanabiliyor arkadaşın oynadığı oyunlar çok yeni değil hepsi için 8 GB yeterli.
 
Peki oyun direkt mi kasıyor yoksa bir 15dk falan sonra mi?

GTA 5 4 GB RAM bile oynanabiliyor arkadaşın oynadığı oyunlar çok yeni değil hepsi için 8 GB yeterli.

Önemli olan yeni olup olmaması değil kaç GB RAM yediği bende 8 GB RAM varken en az 6.5-7GB RAM kullanıyordu. Yukarıda da açıkladım sadece GTA o kadar RAM yerse windowsa ne kaldı diye. 4 GB RAM'le oynanır fakat çok fazla drop girer
 

Yeni konular

Geri
Yukarı