Ders çalışma isteğim yok

Bu yıl LGS öğrencisiyim. Ve LGS'ye 4 ay kaldı. Benim hiç ders çalışasım yok. Nasıl istek getirebilirim? Yok hayalleriniz düşünün vb. söylemeyin lütfen.
ailene bilgisayarı kendine yasaklatmalarını söyle insanı çalışmaktan çok alıkoyduklarını düşünüyorum en azından günde 2 3 saat bak.bende aynı hataya düştüm çalışmadım çalışmadan yaklaşık %13 e girdim yani kendini çok kasma heyecanlanma yapabilirsin Hayırlısı Olsun İnşaAllah
 
lgs puanla bişey kazanmıyorsun diplama notun iyiyse sorun olmaz
Neden herkes sınava giriyor o zaman, enayi mi millet? Soruna gelecek olursak mahalle arası, öğrenci kalitesinden dolayı derslere bile odaklanamadığın bir liseye gitmek istemiyorsan çalışman gerek. Benim gibi sınava bir ay kalasıya kadar CS oynarsan üzülürsün, benden sana söylemesi. Bilgisayara gereğinden fazla vakit ayırma, yeterince çalış. Zaten emeğinin karşılığını alacaksın.
 
Bilgisayarı bir köşeye kaldır, ilk birkaç gün zorlanabilirsin ama yapman gerekiyor, LGS senin için önemli. Bir hedef belirle ve kendini motive et yapmalıyım de. Ayrıca bir program oluşturabilirsin düzenli olması açısından. Bol bol deneme çöz, eksiklerinin üstüne git. Sorumluluğunun farkına varırsan ders yapma gerekliliği hissedeceksin. Ve lütfen @ReizRamazan arkadaşın dediğine bakma.
 
Bence kendini çalışma ortamlarına sok. Pandemi var ama kütüphaneye gidebilirsin ve ya online çalışan arkadaşlar ile anlaşıp kendine hedefler belirleyebilirsin. Mesela 100 soru hedefi koyun yapamayan kola ısmarlasım gibi.
Şunuda eklemek isterim iş hayatına atılacağın zaman hiçbir vasfın yoksa kimsenin umrunda olmayacaksın. Sana işini hazırda bekletmiyolar. Bu ülkede şuanda gittiğin ünversiteye VS. Bakılıyor o yüzden kendine gel ve derslerine bence çalış.
 
Bu yıl LGS öğrencisiyim. Ve LGS'ye 4 ay kaldı. Benim hiç ders çalışasım yok. Nasıl istek getirebilirim? Yok hayalleriniz düşünün vb. söylemeyin lütfen.

Sert disiplin; bunu kendi kendine sağlayamazsın. Bir hoca veya ailenin başında durup senin ders çalışmanı gözlemlemesi gerekir. Sana yardım etmesi önemli değil. Gözlemlenmen senin rahatlığını alıp disiplin ve zorundalık isteğini arttıracaktır.
 
Bizim zamanımızda LGS değil SBS vardı. 6-7-8 her sene sınava girdik. 6'da hiç çalışmadım, 7'de birkaç ay, 8'de ise sistemli çalışmıştım ama puanım ancak ortalama bir anadolu lisesine yetti 6 ve 7'deki düşük puanlarımdan dolayı. Eğer 8'deki gibi çalışsam fen lisesi mezunu olacaktım. Benden sana tavsiye geri kalan 4 ayı çok iyi değerlendir, çünkü lisedeki arkadaş ortamının kalitesi üniversite kazanma yolunda çok şeyleri değiştirebilecek bir faktör. Gerekirse arkadaşların da söylediği gibi ailene durumunu açıkla, seni zorla disipline etsinler. Birkaç ay PC oyunları gibi zevklerden mahrum kalmak önemli bir şey değil, sayılı gün çabuk geçer.
 
Motivasyon kaynağın olmalı. Bunun için de LGS'nin önemini, tek şansın olduğunu kavramalısın.

Eğer motivasyonun olursa, sıkılmadan çalışırsın. 10. sınıfım ve dün 6 saat çalıştım. Benim de belli başlı motivasyon kaynaklarım var.

Atatürk'ün bir lafı vardır. "Çalışmak, ilk sıkıntılara ve isteksizliklere üstün gelindikten sonra, en şiddetli bir zevktir. Çalışmayı ceza saymak, onun güzelliğini ve iyiliklerin tanımamak, tabiata karşı haksızlık olur."
 
Hiçbir lafımız söylediğimiz hiçbir şey işe yaramayacak. En iyi motivasyon bile 2 hafta sürer, motivasyon kaynağı arama o seni bulur. Tek şansın kendini zorlaman, bir süre sonra alışıyorsun.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı