700TL kasa önerisi

fiendhunter

Kilopat
Katılım
25 Temmuz 2014
Mesajlar
189
Yer
Antalya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
MMORPG farmcısı
İyi günler. Kendime PC topluyorum. Kasa konusunda 1 arpa boyu yol alamadım. Alışveriş sitelerindeki filtreler düzgün çalışmıyor. Ben de bilene sormak için buraya geldim. 700TL, zorlasam 800TL bütçe var. Kasadan beklentilerim; çok iyi toz tutması (bol filtreli) ve sessiz olması. Bunun dışında ışıkmış, şık tasarımmış, umrumda değil. :) bu yüzden, 140mm ve hız ayarı olan bir PSU'su olan bir kasa arıyorum.
"Tek pakette yok, ayrı ayrı var. Şu kasa ve şu PSU" diyorsanız onu da belirtin.
Kasanın içinde;
-MSI B460M PRO-VDH
-WP1266 (80mm X 127mm X 160mm)
-MSI GTX 1660 Ti 2 fanlı (2 slot)
Parçalar olacak. SATA yuvası kullanmayacağım.
Yardımlarınız ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam o sistem için soğutucuya gerek yok. Bir de sistem için almadıysanız bütçeniz nedir?
Soğutucuya gerek yok derken, hangisini kastettiniz anlamadım. CPU için WP1266 elimde olan bir blok. Onu kullanacağım için, kasanın iç hacminin yeterince büyük olması gerekiyor.
700 TL içerisinde kasa ve güç kaynağı birlikte mi olacak? Ayrıca güç kaynağında 0 RPM modu mevcut bulunacak? Doğru mudur?
-Birlikte olursa daha ucuz olur diye düşündüm. 800TL zorlarsam çıkar ama, zorlamadan halledebilirsek süper olur.
-0 RPM modu dendiğini bilmiyorum. Ama, evet, temelde yük altında değilken çalışmaması benim için önemli bir nokta.
 
@fiendhunter

Size söyle tarif edeyim: Bütçeniz düşük. Yani istediğiniz şeyler için inanılmaz düşük kalıyor. Sessiz çalışan bir güç kaynağı bulunabilir ama kalan miktar ile alacağınız kasa mutlaka özelleştirme isteyecektir. Tabi bu yorumumu bilinen markalar üzerinden yapıyorum.
 
@fiendhunter

Size söyle tarif edeyim: Bütçeniz düşük. Yani istediğiniz şeyler için inanılmaz düşük kalıyor. Sessiz çalışan bir güç kaynağı bulunabilir ama kalan miktar ile alacağınız kasa mutlaka özelleştirme isteyecektir. Tabi bu yorumumu bilinen markalar üzerinden yapıyorum.
Peki. Güç kaynağı olmadan, toza karşı iyi korunan bir kasa almak istersek, en ucuz nasıl halledebiliriz? İçine, yukarıda belirttiğim birleşenleri sığdırabileceğim şekilde yani.
 
Ranker Cygnus v2 Siyah Tempered Glass ARGB USB 3.0 ATX Mid Tower Gaming Kasa Her yerinde toz filtresi var. Mag Forge almak yerine bunu alabilirsiniz.


MSI MAG Forge 100R vs. Ranker Cygnus V2 ARGB


 
@fiendhunter

XPG Invader'ın toz karşıtlığı açısından gayet başarılı olduğunu düşünüyorum. Fiyatı da iyi seviyede. Ama dönem dönem indirim alabiliyor.


MSI Mag Forge serisinden 100R modelini düşünüp eko sisteme kayabilirsiniz. Lakin ön bölümde bir toz filtresi olmadığını, toz filtresi görevinde bulunduğunu billin.


Güç kaynağı konusu ise bambaşka bir kapıyı aralıyor. Orada da isteklerinizi kısmen karşılamak için bazı ürünler var ama bütçe farklı bir boyuta gelirse aradığınız sessizlik için önerilerde bulunuruz.
 
Daha fazla öneri yok sanırım. Ürün incelemelerinden baktım. Fiyatı en ucuz olan Ranker'in kasasını almaya karar verdim. Aradaki 50TL'lik farkla Elimde 200TL para kalmış oluyor. Şimdilik eski güç kaynağımı kullanayım. Para birikince modüler bir güç kaynağı alırım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı