GeForce Now sonrası PC almak gereksiz mi?

Cloud gaming olayı bugün çıkmadı, yıllardır var sen yeni görmüşsün sanırım. Amerika ve Avrupa'da uzun süredir kullanılıyor ama herkes sistem de diziyor.

- Güçlü bir sistem sistem yalnızca oyun için gerekli değildir.
- Cebinden çıkacak para uzun vadede değişmeyecek.
- Tüm oyunlar bu sistemler yok, olsa bile mükemmel deneyimi verecek seviyede değiller.
- Milyonlarca oyuncunun aynı anda altından kalkabileceği stabil bir altyapı kurmak ayrı masraf.
- Cloud'da tüm oyunlara sahip olmak zorundasın. Etik olmasa bile PC sahibi olmanın özgürlük kısmı var. Aynı konsollarda olduğu gibi oyun paralarına PC diziliyor.
 
Türkiye için güzel nimet ama amacın rekabetçi oyunlar oynamak ise GeForce Now ile zor illaki karşındaki adama göre gecikme olur ve 1-0 geriden başlarsın. Hikayeli oyunlar için iyi. Şu anlık çoğu oyun olmasa bile ileride eklenir Nvidia dünkü tecrübesiz firma değil rahat olun. Daha çok satmak için firmalar ile anlaşma yapacaklardır.
 
Ayda bir ton para ver, üstüne gidip oyuna da para ver, ping girmesin diye dua et.

Oyun mu oynuyoruz sabır sınavı mı veriyoruz belli değil.

Aylığı 40 TL desek yıllığı ortalama 500 TL'ye geliyor ama sen bilirsin. Bu da 5 yılda 2.5K TL yapıyor. Sistem toplasan 10K'dan aşağı aynı performansı veren sistemi Türkiye şartlarında toplayamazsın. Amacın sadece oyun değilse orası ayrı. Ama bu bulut platformları sadece oyun oynatmakla kalmayacak. Bkz: Microsoft Azure.
 
Aylığı 40 TL desek yıllığı ortalama 500 TL'ye geliyor ama sen bilirsin. Bu da 5 yılda 2.5K TL yapıyor. Sistem toplasan 10K'dan aşağı aynı performansı veren sistemi Türkiye şartlarında toplayamazsın. Amacın sadece oyun değilse orası ayrı. Ama bu bulut platformları sadece oyun oynatmakla kalmayacak. Bkz: Microsoft Azure.
Oyunlara ek olarak para vereceğim, onu da hesaba katarsak daha büyük bir fiyat ortaya çıkıyor. Ayrıca kütüphanesi fazla zengin değil sistemin.
 
Oyuna ek olarak para vereceğim onu da hesaba katarsak daha büyük bir fiyat ortaya çıkıyor. Ayrıca kütüphanesi fazla zengin değil sistemin.
Topladığın sistemde oyunlara para vermeyecek misin? Korsan kullanacaksan bilemem. Yine de Stadia gibi olmasından iyidir. Önceden satın aldığın oyunu sana tekrar bir de bizden al kardeşim o zaman oynatırız demiyor. Kütüphaneye gelirsek şimdi olmaması ileride eklenmeyeceği anlamına gelmiyor.
 
Mesela bende şu an 1070‘li bir laptop var ve fiber internete sahibim. Ben bir daha bilgisayar almayı düşünmüyorum. GeForce Now vb. şeyleri kullanıcam sistem zorlanmaya başladığında. (kişiden kişiye değişir)
 
Aylığı 40 TL desek yıllığı ortalama 500 TL'ye geliyor ama sen bilirsin. Bu da 5 yılda 2.5k TL yapıyor. Sistem toplasan 10K'dan aşağı aynı performansı veren sistemi Türkiye şartlarında toplayamazsın. Amacın sadece oyun değilse orası ayrı. Ama bu bulut platformları sadece oyun oynatmakla kalmayacak. Bkz: Microsoft azure.

Microsoft azurede çok basit sistemlerin bile aylığı 100-200 dolar gibi fiyatlardan başlıyordu, insanlar azureyi boşuna görmezden gelmiyor ben bizzat denemiştim hiç yolu yok. Sana serbestlik tanıması pek çok açıdan onlara zorluk çıkarıyor ve bunu ücrete yansıtıyorlar. GeForce Now ise bu sistemler arasında açık ara farkla en ucuzu ki o da 54 TL. Hala globalı bile fazlasıyla kusurlu, kusurlar giderildiğinde fiyatın artacağını NVIDIA söylemişti. Hiçbir oyuna mod kurulamaması ve müdahale edilememesi de biraz can sıkıcı. Her şeye rağmen geleceğin sistemi gibi bir şey bu ben de seviyorum ve takip ediyorum. Türkiye fiyatlandırmasının 40 TL olduğunu nereden öğrendiniz kesin bilgi mi bu?
 
Eğer bilgisayarla çoğunlukla oyun oynayacaksanız almak gereksiz olur bu dönemde elinizde eski bir bilgisayar varsa onun GeForce Now oynanmalı PC almak yerinede konsol alınmalı bence.
 
GeForce Now alınmaz hem güçlü internet lazım hem de yıllık 500 lira gibi bir fiyat 5000 lira PC'ye versen 7 8 yıl kullansan gayet de mantıksız hem istediğin oyunu oynarsın hem de iyi bir oyun deneyimi için güçlü internet lazım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı