Google family link

Katılım
15 Ekim 2019
Mesajlar
6.419
Makaleler
15
Çözümler
604
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Hepinize merhabalar. Sorunum Google family link ile ilgili. 2011 doğumlu 9 yaşında küçük bir kardeşim var. Kardeşim Google hesabına kayıtlı doğum tarihini 1997 yapmış. Bunu düzelteyim dedim. Doğru doğum tarihini (2011) girince, şöyle bir uyarı geldi: "ebeveyn kontrolünde olmazsa 14 gün sonra hesabınız kapanacak" meğerse Google hizmetlerini 13 yaşından küçükler kullanamıyormuş, kullansa bile de 13 yaşına gelene kadar ebeveyn gözetiminde kullanması lazımmış. Bende mecbur kardeşimin Google hesabını, kendi 9 yıllık Google hesabımı ebeveyn olarak gösterip Google family link ile bağladım. Fakat bunu yaptığım için sonradan o kadar ağlayıp zırladı ki, illallah dedirtti bana. Bu nedenle family link ebeveyn yönetimini kaldırmaya karar verdim. Onun Google hesabındaki doğum tarihini 27 şubat 2008 yapmaya çalıştım, ki 1 gün sonra 13 yaşına girdiğini, Google hesabını kendi sorumluluğunda kullanabileceğini söyleyen e-posta gelsin ve family linki kaldırabileyim diye. Ama doğum tarihini değiştiremedim ve family linki kaldıramadım. 13 yaşın altında olduğu için, Google tarafından normal YouTube'a girmesine bile izin verilmiyormuş. YouTube kids var, sadece ona girebiliyor. Yeni Google hesabı açmak da istemiyor. Şu an elimde iki seçenekten başka çarem yokmuş gibi gözüküyor: Ya gerçekten 13 yaşına girmeyi bekleyip hesabının bağını benim hesabımdan koparacak, ya da yeni Google hesabı oluşturup 13+ bir yaş girip devam edecek. Bunlar dışında bir şey önerebilir misiniz?

img234.jpg
 
Ağabeyim niye öyle yapıyorsun Google'a sakın gerçek doğum yılı girmeyin ben mesela 15 16 yaşındayım ama Google benden 18 yaşımda olmamı istiyor bunu ben kaç kere yaşadım ve en iyi hesabım Google tarafından silindi.
 
Ebeveyn e-postası var mı?
Var işte kendi google hesabımın e-postası.
Ağabeyim niye öyle yapıyorsun Google'a sakın gerçek doğum yılı girmeyin ben mesela 15 16 yaşındayım ama Google benden 18 yaşımda olmamı istiyor bunu ben kaç kere yaşadım ve en iyi hesabım Google tarafından silindi.
18 değil google hizmetlerini kullanmanın minimum yaşı 13 yazıyor. Sende sorun olmaması lazım 15-16 yaşındaysan.
 
Benzer bir olay 11 yaşımdayken gelmişti başıma. Tam bu konunun açıldığı zamanlardı. Sabah telefonda takılırken Google'dan bildirim gelmişti yaşınızı doğrulayın diye bir şey bende düşünmeden gidip 2009 yapmıştım sonradan bayağı bir pişman olmuştum. 3 yıllık hesap gözümün önünde gitmişti.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı