İlk bilgisayarın neydi?

RockNRolla

Kilopat
Katılım
25 Ocak 2015
Mesajlar
363
Makaleler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Forumda sürekli dönen ilk bilgisayarım muhabbetinden aklıma geldi.Benim ilk bilgisayarım orion du çoğu kişi casper falan diyecek ama ben 96/97 yıllarında bilgisayarla abimin orion marka bir bilgisayar aldırmsıyla tanıştım o pc de doom, red alert, comandos, ve birçok adını hatırlayamadığım oyun oynadığımı hatırlıyorum. Tabi ozaman sistem özelliklerini hatırlamıyorum :D işletim sistemi win95 ti ama :D

Orionu araştırmak istedim ama pek bi bilgiye ulaşamadım.Eminim aranızdan bu marka hakkında bilgisi olan kişiler çıkacaktır.Yazacaklarınızı merakla bekliyorum.

Sizde ilk sisteminizi yazabilirsiniz :)
 
Son düzenleme:
Ilk bilgisayarim toplama idi :)

Intel celeron 400Mhz islemcisi
16mb Ekran karti ve 128mb(64 de olabilir belki sonradan 64 de ben takmisimdir hatirlayamadim tam :)) ram i vardi. Windows 95 ile gelmisti ilk olarak :) Disketten Doom yuklerken virus bulasmisti anakartim yanmisti :) Vay be ne gunlermis :)
 
İlk bilgisayarımın özelliklerini bilmiyordum daha doğrusu ekran kartı ne işe yarar ondan anlamıyordum yıl 2000. :) Birde bir arkadaşım vardı bağımlı gibi her gün format atardı bilgisayarına hiç unutmam eski günleri.
 
7-8 yaslarinda idim. Babamin tanidigi bir imam amca vardi. Ayni zamanda pclerdende anlardi. Bize bir bilgisayar toplamisti. Most Wated, Gta Vice City, Age Empires, Pes 2010(Pesi 3 saniye farkla ama) filan oynatirdi. Ama bilesenlerini bilmiyorum. 7-8 defa format yemisti. Sonradan bozuldu son defa nedenini bilmiyorum. Gecen sene tasinirken dolabimi kiran adama babam hediye etmisti. Ruhu saad olsun pcmin. :'(
 
İlk bilgisayarım toplamaydı. Super Power marka bir kasanın içine FRISBY marka bir power vardı. Ne kadarlık olduğunu unuttum. İşin ilginci ilk bilgisayarımı çok geç almıştım 2008 yılında. 1GB ram ile kasa kasa oynardım her oyunu. Ey gidi günler. Ekran kartı ATI x550 series idi galiba. Açılırken ekranda BİOSTAR yazardı hiç unutmam. Ne vururdum kasasının üstüne açılsın diye.
 
Son düzenleme:
Bir gün okuldan eve geldiğimde siyah bir poşette televizyona benzer bir şey gördüm, sonra anladım ki kasaymış. Amcam kullanmadığı bilgisayarı bana getirmiş, yıl 2005 falandı. İşlemci, ekran kartı vb. hiç bir bileşeni hatırlamıyorum. Ağabeyim kurmuştu ben de oynuyordum, en çokta CS 1.6 ve 60 FPS alıyordum. İşin ilginç tarafı 2012'ye kadar o bilgisayarı kullandım :)
 
Yıl 2007-2008 gibiydi babam bana hurdacıda bulduğu bilgisayarı onararak bana vermişti pentium 2 330 muydu 230 mhz mi neydi(n) 64-128 mb ram,2mblık ta bir ekran kartı vardı.okuldan eve gelince emülatörden sürekli Street Fighter falan oynardım.onlarda bile kasıyordu:cry:.Ama ilk bilgisayar tecrübem di bol bol bozmuştum:).Windows xp vardı ilk sonra 98 falan yüklenmişti.
 
İlk Bilgisayarım WinXP 256mb ram 16 mb ekran kartı intel celeron 600mhz hızındaydı hiç unutmam sonunda ekran kartı yandı yeni pc aldık şu an ev de 3 tane pc var ey gidi günler :)
 
İlk'ini bulamadım ama 2.'sini toparlama tekrar yaşatma aşamasındayım :)
  • Core 2 Duo E6420
  • 80 Gb Hdd
  • Asus P5b Anakart
  • EAX 1650 (DDR2 E.K) 512 MB
  • 420Watt PSU
  • 2Gb DDR 2 Ram
Küçükken bu sistemi her hafta çökerttiğimi söyler babam anılarım depreşmişti depoda görünce kasayı :)
 

Geri
Yukarı