Düzenli bir hayat nasıl yaşanır?

Oslo

Femtopat
Katılım
14 Aralık 2020
Mesajlar
4
Selamlar, 15 yaşındayım ve çok düzensiz/boş bir hayat yaşıyorum.

Şikayetçi olduğum konular:

- Belirli bir uyku saatim yok, geç uyur geç kalkarım.
- Ciddi bir şekilde her şeyi erteliyorum.
- Asosyal bir bireyim fakat sosyal bir birey olmak istiyorum.
- Tanımadığım birisi ile haklı da olsam tartışmaya çekinirim.
- Kitap okuma alışkanlığını kazanmak istiyorum. Daha öncesinde kitap okuyordum fakat şu sıralar neredeyse hiç okumuyorum. ( Gizem konulu kitap önerilerinize açığım. )

Lütfen hayatımı düzene sokmama yardımcı olun, 15 yaşında biri olarak bütün Ağabey ve Ablalarımın tavsiye ve tecrübelerine açığım.

Not: İmla da hata var ise kusuruma bakmayın.😅
 
Hayatını düzene sok? Belli bir plan yap. Ne zaman uyuyacağın-uyanacağın belli olsun. Yani hadi uyuyacağın zaman belli olmayabilir de en azından uyanacağın belli olsun. Belli bir süre sonra bünye alışıyor. Planlı yaşa kısaca.
 
Selamlar, 15 yaşındayım ve çok düzensiz bir hayat yaşıyorum.

Öncelikle, biraz hayatımdan bahsetmek istiyorum. Belirli bir uyku saatim yok, genelde geç uyuyup geç kalkarım.
Düzenli ders çalışamıyorum, sadece sınavlardan 1 hafta önce ders çalışıyorum, ciddi bir şekilde her şeyi erteliyorum.
Sosyal bir hayatım da yok, sadece 1 tane arkadaşım var ve ben sosyal bir insan olmak istiyorum.

Lütfen hayatımı düzene sokmama yardımcı olun, 15 yaşında biri olarak bütün Ağabey ve Ablalarımın tavsiye ve tecrübelerine açığım.

Not: İmlada hata var ise kusuruma bakmayın.😅
Düzenli bir hayat yaşamak istiyorsunuz ama hiçbir düzenli yanınız yok. 😃 Şuan yaptıklarınızın tam tersini yapın hayatınız düzene girer. 😀
 
Bak şimdi kardeşim, bir abin olarak tavsiye vereyim. Bir hedef doğrultusunda hayatını düzene koymak daha kolay, yoksa sana burada verilecek tavsiyeler aynı, zaten başka verilecek tavsiye de yok. Uykunu düzenle, düzenli kitap oku, günlük düzenli ders çalış 2 saat falan, spora başlaman hayatını disipline etme konusunda çok yardımcı olacaktır, spora başla. Bunları ne kadar uygulayacağın sana kalmış, fakat bir hedefin veya hayalin yoksa bunları uygulamak çok zor işte, ailen zorla uygulatabilir sana bir süre sonra alışırsın.
 
Hahaha, kusura bakma ama hedefin olmadan bu hayatta hiçbir ... olamazsın. Cidden bana göre en önemli etken erken kalkmak. Mesela dün sadece 5 saat uyudum. Neden? Çünkü hedeflerim var, çünkü basit bir insan olmak istemiyorum. En önemlisi hedef ve erken kalmak.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı