Adata SU650 120GB SSD yazma hızı düşük

Acaba 1 gün içinde çok test yaptığımdan dolayı olabilir mi?

Ne kadar yaptınız ki?
Olabilir. Fazla test yapmayın, haftada 1 tane bile yeterli.

@Miyavlayan Ejderha 860-870 EVO'ların bile kısa sürede doluyor, SU650'nin dolması gayet normal.

Hocam bende Ultra 3D var hala aynı hızında. İlginç.
başka tavsiyeniz varmı acaba ?

Windows için
Bütçe?
 
Windows kuracak mısın? Yoksa depolama olarak mı kullanacaksın?
windows kuracağım
Ne kadar yaptınız ki?
2 defa sabah crystaldiskmark ile yaptım emin olabilmek için full test sorunsuzdu. lakin 2 saat önceye kadar hd tune ile yaptığım testte düşük değerler aldım .sonra hdtuneye güvenemeyip tekrar crystaldiskmark ile yaptım sonuç aynı.sonra 1-2 defa pc ye restart attım test yaptım değerler düzelmişti ama son bir test daha yapınca tekrar değerler düştü. değer düşük çıkmasaydı bu kadar test yapmazdım. :)
Ne kadar yaptınız ki?


Hocam bende Ultra 3D var hala aynı hızında. İlginç.

Bütçe?
200 tl
 
Windows kuracağım.

2 defa sabah CrystalDiskMark ile yaptım emin olabilmek için Full test sorunsuzdu. Lakin 2 saat önceye kadar HD Tune ile yaptığım testte düşük değerler aldım. Sonra HD Tune'ye güvenemeyip tekrar CrystalDiskMark ile yaptım sonuç aynı. Sonra 1-2 defa PC'ye restart attım test yaptım değerler düzelmişti ama son bir test daha yapınca tekrar değerler düştü. Değer düşük çıkmasaydı bu kadar test yapmazdım. :)

Aslında test sayısı fazla değil.

Garip bir mevzu, anlayabilsem çoğu mevzu çözülecek ama anlayamadım bir türlü. Ama Ultra 3D'nin slc önbelleğinin 860-870 EVO'ya göre daha büyük olduğunu duymuştum.

SanDisk, SSD ile çoğu bilgiyi paylaşmıyor. IOPS değeri belirtilmemiş. 70-80 arası alıyorum. Bazen 60k okuma oluyor. Desteğe sorduğumda IOPS değerlerinin ilan edilmediğini söyledi. Yani 1 IOPS alsanız bile sorun değil diyecekler. Gerçekten ilginç bir konu. Her SSD'de SLC cache yok diye biliyorum. Bir WD SN750 vs 970 EVO karşılaştırmasında karşılaştırmayı yapan kişi SN750'de 970EVO'daki gibi slc cache olmadığını. Yani belli bir süre sonra 970 EVO gibi belirli hıza takılmayacağınızı söylemişti.
 
Tekrar test yaptım değerler normal gibi bir bakar mısınız?
Ekran Görüntüsü (2).png
 

Yeni konular

Geri
Yukarı