PS4 Oyunlarını Uygun Fiyata Alma Rehberi

SvenNoderT

Hectopat
Katılım
11 Şubat 2017
Mesajlar
1.579
Makaleler
2
Çözümler
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Halihazırda PS3/PS4 kullanan arkadaşlar büyük ihtimalle bu rehberde anlatacağım şeylerin çoğunu zaten biliyorlar fakat forumda gördüğüm kadarıyla oyun fiyatlarından çekinerek konsol almak istemeyen veya geri duran arkadaşlar var. Benim amacım, şu zamana kadar edindiğim tecrübelerden yola çıkarak onlara uygun fiyata oyun almanın yollarını göstermek. Hazırsanız başlayalım.


1. Yöntem: Spotçular

Spotçu derken kastettiğim şey konsol, konsol aksesuarı, oyun vb. şeyler satan dükkanlar. Eğer oyunları kutulu bir şekilde almak istiyorsanız indirimler dışında büyük teknoloji marketlerinden alışveris yapmayın. Çünkü buralarda oyunlar çok daha pahalı fiyatlara satılıyorlar. Kutulu oyun alacaksanız spotçuları tercih edin, çünkü spotçularda oyunlara daha uygun fiyatlara bulunabiliyor. İsterseniz oyunları sıfır yerine ikinci el alarak daha da ucuza alabilirsiniz. Ayrıca kutulu oyunlarınızı daha sonrasında yine spotçularda satabilir ya da takaslayabilirsiniz. Fakat bu spotçular her şehirde bulunamayabiliyor, eğer bulunduğunuz şehirde spotçu yoksa veya size uzaksa internetten sipariş verebilirsiniz. Çoğu spotçu, Hepsiburada, N11 gibi sitelerde de satış yapıyor. Fiyat olarak yeni çıkmış oyunlar kutulu ve sıfır olarak genelde 200-300 TL fiyat aralığında satışa sunuluyor spotçularda.


2. Yöntem: PlayStation Store İndirimleri

PS Store, PS oyunlarının ve uygulamalarının satıldığı PlayStation'ın sanal mağazasıdır. Son dönemde dijital oyunların indirimsiz fiyatları kutulu fiyatlarını bile geçti fakat PS Store'da halen güzel indirimler olmaya devam ediyor. PS Store'da sürekli bir indirim döngüsü var, bu indirimleri takip ederseniz oldukça uygun fiyatlara oyun satın alabilirsiniz.


3. Yöntem: Başkalarıyla Takas Yapmak

Ben koleksiyon yaptığım için oyunlarımı takaslamıyorum fakat siz koleksiyon yapmayacaksanız oyunlarınızı takaslayabilirsiniz. Zaten spotçularda oyunlarını takaslayabilirsiniz fakat isterseniz oyunlarınızı başka oyuncularla da takas yapabilirsiniz. Bunun için Facebook grupları vs. var, mesela siz PS4'le beraber RDR2 aldınız ve oynayıp bitirdiniz ardından başkasıyla atıyorum Marvel's Spider Man karşılığında takaslayabilirsiniz.


4. Yöntem: PS Plus Aylık Oyunları

PS Plus, aylık ya da yıllık ücret ödeyerek bazı avantajlar kazandığınız bir üyelik sistemidir. Çok oyunculu oynayabilme, ekstra indirimler ve bulut depolama dışında bizim için asıl önemli olan aylık olarak oyun verme avantajına sahip. Eğer yıllık üyelik satın alırsanız aylık olarak 15 TL gibi bir ücrete geliyor ve bunun karşılığında her ay PS Store tarafından PS Plus üyelerine iki tane (bazen daha fazla) PS4 oyunu veriliyor. Bu oyunlar bazen çok güzel olmasada genelde güzel AAA oyunlar veriyorlar.


5. Yöntem: PSN Kardeşliği

Yazıyı aşırı uzatmamak için PSN kardeşliğini internetten sizlerin araştırmasını rica edeceğim. Fakat şu kadarını söyleyeyim bu yöntemle arkadaşlarınızın oyunlarını kendi konsolunuzda oynayabilir ve PS Store'daki oyunları yarı fiyatına satın alabilirsiniz.


Evet arkadaşlar yani PS4 oyunları zannedildiği gibi 400-500 TL falan değil ya da en azından nereden ve nasıl alacağınızı bilirseniz değil. Hatta birçok oyunu bu yöntemlerle PC fiyatından daha uyguna aldım.
 
Benim görüşüm en mantıklısı PSN Plus ve kutulu oyun takası. PSN Plus zaten Online için şart. Ekstra oyunları da almış oluyoruz. Kutulu oyunları da şu sebeple tercih ederim: Bir oyunu bitirene kadar başka oyuna kolay kolay başlamam. Birkaç tane oyuna yatırım yaptıktan sonra para harcamadan bile çok fazla oyun oynanabilir.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı