Üniversite Öncesi Meslek Belirleme

Katılım
11 Nisan 2015
Mesajlar
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, konuyu açmadan önce araştırdım ama tavsiyelerinizide duymak isterim.
  • Bilgisayar Mühendisliği,
  • Yazılım Mühendisliği,
  • İnşaat Mühendisliği,
  • Elektrik-Elektronik Mühendisliği...
Bu meslekler hakkında ortak birkaç sorum olacak.
  1. İş imkanları nasıl, kolay iş bulunabilir mi (devlet veya özel sektörde)?
  2. Bana getirisi ne kadar olur bu mesleklerin? (Maddi olarak, ekmek yiyeceğiz sonuçta.) :)
  3. Bu soru biraz özele kaçıyor, bilgisayar bölümlerine daha yatkınım, daha ilgiliyim. Bilgisayar bölümünün alt dalları hakkında bilgi alabilir miyim?
Teşekkürler...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
  1. Bilgisayar için devlette öğretmenlik altından yer edilebilirsin. Özelde ise daha çok IT Profesyoneli olursan tutunursun.
  2. Sana getirisi, işinde ne kadar iyiysen o kadar olur. Bu değişkenlik gösterir. Ama memur olursan kafana çok fazla şey takmana gerek kalmaz maaş ve sigorta konusunda.
  3. Bunu araştırabilirsin. :)
 
Peki bilgisayar mühendisliği için hangi alt dalları önerirsiniz?
Önce ufak bir ekleme yapayım, devlette de bilgi işlem departmanında görev alabilirsiniz. Neticede bilgisayar ve bilişim teknolojilerini kullanan her kurumda bir bilgi işlem departmanı var artık.
Bilgisayar mühendisliğinin alanı çok geniş. Ama bölümler üzerinden gidip, yazılım mühendisliği gibi sizi işe hazır olarak yetiştirecek bölümleri tercih edebilirsiniz. Yahut bilgisayar mühendisliği okurken yeni trendler üzerine yoğunlaşırsınız. Görüntü işleme, büyük veri, yapay zeka gibi...
 
Bölümlerin gelecekleri parlak mı sizce? Kendimi geliştirdim, tutundum diyelim. Kendi projelerim üzerine yoğunlaşabilir miyim?
Bu biraz da size bağlı. Şahsen bu yaz mezun oldum ve iş arama aşamasındayım :) Görüştüğüm ve birlikte çalışmış olduğum hocalarım var, ileriye dönük olacak projeler bakımından irtibatı kesmediğim. Çalıştığımız arkadaşlar var üniversiteden vesaire vesaire... Birlikte çalışacağınız çevreyi oluşturmaya başlayın okuldayken.
Hem projelerle uğraşmak hem de çalışmak bakımından en iyisi akademik kariyer gibi... Hem özel sektörde çalışan hem öğretim görevlisi olan insanlar da var.
Bu konuyu okuyanların içinde tecrübeli olanlar varsa, iş tecrübeleri ile ilgili yorumlarını ben de bekliyor olacağım.
 
Öğretmenlik falan popüler meslekler. Teknik öğretmen olur isen maaşları seni tatmin eder. Çoğu hoca dışarıya proje yapıyor veya danışmanlık yapıyor. Mühendislik olayı bilgine ve tecrübene bağlı olarak getirisi değişiyor. Bilişim düşünüyor isen bu video kafanda olan soruları cevaplar. Bu alanı çok iyi özetliyor. İnşaat düşünüyor isen bilgine göre piyasa çok değişken oluyor. Ama bilgili insanlara çok ihtiyaç var ve bilgili kişilerin aldığı para da iyi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı