Daha fazla
1.6 değil aslında genel olarak 8ms olduğu için 8ms demek daha doğru olur. Tüm ekranda tek bir oranın 1ms olması faydanıza değil sonuçta.
Piyasada "IPS'ten bile hızlı." dediğimiz monitör bile ortalama olarak 5.5ms ve en düşük değer olarak 2.3ms alıyor.
Firmalar "1ms, 0.5 ms monitör, 0.3ms..." demesi sadece bir laf oyunu. Çoğunlukla MPRT denen değeri belirtiyorlar. O kelimeyi araştırabilirsiniz.
Kısaca 1ms muhabbetini unutun derim şahsen. Tabii istiyorsanız gene de daha güzel monitör alabilirsiniz, şu an kullandığınız çok da ahım şahım değil zaten.
Ben iyi sanıyordum monitörümü. Ne almamı önerirsiniz üstadım, ben 27" istemiyorum. 25" istiyorum, 360 Hz üzeri de olsa iyi olur. Gecikmesi düşük olsun, anlamıyorum cidden bu işten, yardımcı olursanız çok sevinirim? Bu arada benim monitörde MPRT yok galiba?
Benim monitör çok mu kötü üstadım...?Ya OLED'ya da backlight strobing teknolojisi iyi çalışan bir LCD monitör alacaksın. Pg248qp ve xl2566k gibi. Viewsonic Xg2431 gibi. Bu teknoloji sayesinde camdan dışarı bakmak kadar net bir görüntü elde edebiliyorsunuz. İstisna modellerde doğru düzgün çalışıyor sadece. Aksi halde strobe crosstalk, flickering, parlaklık düşmesi gibi sorunlara yol açıyor.
Eki Görüntüle 2511323
Bakıyorum bu modellere. 2k değil, değil mi bunlar?Ben iyi sanıyordum monitörümü. Ne almamı önerirsiniz üstadım, ben 27" istemiyorum. 25" istiyorum, 360 Hz üzeri de olsa iyi olur. Gecikmesi düşük olsun, anlamıyorum cidden bu işten, yardımcı olursanız çok sevinirim? Bu arada benim monitörde MPRT yok galiba?
Benim monitör çok mu kötü üstadım...?
Ya OLED'ya da backlight strobing teknolojisi iyi çalışan bir LCD monitör alacaksın. PG248qp ve XL2566k gibi. ViewSonic XG2431 gibi. Bu teknoloji sayesinde camdan dışarı bakmak kadar net bir görüntü elde edebiliyorsunuz. İstisna modellerde doğru düzgün çalışıyor sadece. Aksi halde strobe crosstalk, flickering, parlaklık düşmesi gibi sorunlara yol açıyor.
Eki Görüntüle 2511323
Benim monitör çok mu kötü üstadım? Bunlar bir tık pahalı ama değer mi, fark yaratır mı benim monitör ile? O kadar yüksek Hz gerek var mı bilmiyorum ve fakat gecikme farkı var değil mi? Oled alsam iyi olmaz mı?