0.7 uçlu kalem önerisi

Makaleler
23
Yer
Aydın
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: ECS H81H3-M7
İşlemci: Intel Core i7 4790
HDD: Western Digital WD10EZEX 1 TB 7200 RPM
RAM: Crucial CT102446BA160B.C16FER 1x8GB DDR3 1600MHZ
Kasa: Casper NSH.4790-8T75A-W (CD.VTI4790A) Hazır kasa.
Ekran kartı: Galaxy GT730
PSU: Casper Fsp250-50hmn
Monitör: AOC G2868PQU 28" 4K 3840×2160 1 MS 60 Hz TN panel
UPS: Tunçmatik TSK5208
Mouse: Casper B309
Klavye: Casper K1500
Akım korumalı priz: Monster MPEXP100U
Yazıcı: Epson L4160
Meslek
Espiri mühendisi
Merhaba arkadaşlar. 0.7 uçlu kalem tavsiye eder misiniz?
Bütçe önemli değil ama maksimum 200 TL ve sadece Amazon'dan olursa daha iyi olur.

Üniversiteye başlarken bundan almıştım 4 sene oldu hala kullanıyorum bir sıkıntısı yok. Ve de ucu kapanabildiği için uç zarar da görmüyor.

Bütçeden bağımsız kaliteli kalem önerileri: Rotring 600, Rotring Tikky 1. ve ikinci jenerasyonlarını bulabilirseniz onlar da evladiyelik kalemlerdir. Şu anki 3. nesiller vasat bence, Pentel P205, Pentel Smash, Pentel Graph 1000, Pentel Orenz, Pentel Graph 500, Platinum Pro Use 171, Platinum Pro Use Msd 1500
Doğru kaliteli kalemlerdir ancak şu söylediğiniz kalemlerin yarısından çoğu çizim kalemi, mimarlık okuyorum ben bile çizim yaparken devamlı olarak kullanmıyorum bunları. 🙂

Fabet gripten vazgeçmem :D

Faber Grip'in eski modellerinde gövde çatlaması ve ön parçayı fırlatma gibi sorunları vardı bizzat yaşamıştım ve yaklaşık 2.5 yıl kullanmıştım. Kalem ömrünü tamamlayınca yeni çıkan faber griplerden aldım bu modelde gövde tek parça yani ortadan açılmıyor ve ön parça sorunu çözüldü diye okumuştum şu anlık birkaç aydır kullanıyorum bir sorun yaşamadım bir tek yazıları kullanıma bağlı olarak biraz silindi.
Bakmak istersen bende 134₺ olarak gözüküyor, Amazon linki :Amazon.com.tr

Son düzenleme:
Doğru kaliteli kalemlerdir ancak şu söylediğiniz kalemlerin yarısından çoğu çizim kalemi, mimarlık okuyorum ben bile çizim yaparken devamlı olarak kullanmıyorum bunları. 🙂

Çizim kalemi olmalarının en büyük sebebi bana kalırsa yekpare uçlarının oluşu. Böylece uç hiçbir şekilde sallanmaz ve kusursuza yakın çizimler ortaya çıkar. Mimarlık kalemleri olmalarına rağmen graph 1000 gibi bir kalem test çözerken de deneme çözerken de yazı yazarken de maksimum performans verebilir çünkü basit, sade, sorunsuz bir mekanizmaya ek olarak hafif bir kalem.

Çizim kalemi olmalarının en büyük sebebi bana kalırsa yekpare uçlarının oluşu. Böylece uç hiçbir şekilde sallanmaz ve kusursuza yakın çizimler ortaya çıkar. Mimarlık kalemleri olmalarına rağmen graph 1000 gibi bir kalem test çözerken de deneme çözerken de yazı yazarken de maksimum performans verebilir çünkü basit, sade, sorunsuz bir mekanizmaya ek olarak hafif bir kalem.

Özellikle benim gibi sakar biriyseniz kalem uçlarının kalemin içine gizlenebiliyor olması gerekiyor. Aksi takdirde benim gibi kalemi düşürüp yekpare ucunu yamultabilir ve kullanılamaz hale getirebilirsiniz. :)
Bu olay geçen senenin başında başıma gelmişti, Rotring 500 kaleme o zaman 200 lira vermiştim. Test çözmek ve çizim yapmak amacıyla kullanıyordum. Birkaç ay kullandıktan sonra masadan yere düşürüp ucunu yamultarak kullanılamaz hale getirdim. Şu anda pentel graphgear 1000 modelini kullanıyorum. Ucunu istediğim zaman gizleyebilmeyi büyük avantaj olarak görüyorum. Fiyatı oldukça yüksek olmasına rağmen uzun yıllar gideceğine inanıyorum. Bahsettiğiniz gibi kağıt üzerinde çok akıcı çalışılıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı