0.7 upload 13 download ile Online oyun oynayabilir miyim?

Alperen9g

Hectopat
Evet, arkadaşlar oynayabilir miyim? LoL oynuyordum 30-28 ms arası fakat birisi girince pingim uçuyordu, Valorant, Fortnite gibi Online oyunları oynayabilir miyim?
Alt yapım olmadığı için binada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dur tahmin edeyim. Türk Telekom 16 mbps ADSL bu. Ben aynı hızla oynayabiliyorum. CS:GO'da uzak sunucu denk gelmezse 70 ms ping oluyor. Bunu korumak için MAC filtresi ile kendime ait olmayan cihazları modemden uzak tutuyorum. Evde aktif internet kullanan bir tek varım. Salondaki televizyonu veya diğer cihazları uzaklaştırmaz isem ping çıkıyor. Eve misafir falan gelirse hele ki YouTube bağımlısı bir çocuk varsa çok kötü oluyor. VDSL olsa QoS ile belki kurtulur da ADSL ile zor. Bağlı olan cihazlar senin kontrolünde olmalı.

Önemli olan bir şey söyleyeyim. Band genişliği oyun için çok önemli değil. Ben ev arkadaşımla 8 mbps ADSL kullanarak birlikte CS:GO oynardım. Lakin arkada başka işlem açık olmaz ve telefonların wi-fi bağlantısı kesik olurdu. Bazı insanlar indirme veya upload hızına bakarak ping çıkmayacağını iddia ediyor. İstersen 35 mbps VDSL bağlattır, iki kişi YouTube ve Instagram açarsa kol gibi ping girer.

Oynadığın oyunların sunucuları Türkiye'ye çok yakınsa ve oyun sunucularının internet hızları çok yüksekse kullandığın internetin hızın yarısı bile yeter.

Oynadığın oyunların sunucuları Türkiye'ye çok yakınsa ve oyun sunucularının internet hızları çok yüksekse kullandığın internetin hızın yarısı bile yeter.
Valorant'ın tr sunucusu var fakat fortnite avrupa üzerinden eşleşiyorum msim kaç olur bilemiyorum sizce msim kaç olur fortnite için konuşmak gerekirse lol üzerinde 26-30 ms alan birisiyim fakat biri internete girince çok fazla ping çıkıyordu valorant'da riot yapımı bir oyun olduğu ondada 20-30 ms alırım diye düşünüyorum fakat fortnite için aynı şeyi söyleyemiyeceğim herhalde en azından 50-60 alırmıyım? 😅

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı